Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Poľsko prekročilo priemer EÚ v počte podaných vakcín v pomere k počtu obyvateľov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Poľsko prekročilo priemer Európskej únie v množstve dávok vakcín proti koronavírusu podaných na 100 obyvateľov. Poľsko predbehlo Nemecko a Francúzsko, informoval predstaviteľ poľskej vlády Michal Dworczyk, ktorého v pondelok citovala tlačová agentúra PAP.

"Poľsko predbehlo také krajiny ako Nemecko, Francúzsko, Portugalsko, Rakúsko, Belgicko, Fínsko a Španielsko, pokiaľ ide o mieru očkovania na 100 ľudí," napísal na Twitteri Dworczyk, vedúci úradu poľského premiéra. "Dovoľte mi, aby som vyjadril vďaku všetkým ľuďom zapojeným do Národného očkovacieho programu," dodal.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Dworczyk ako dôkaz pripojil štatistické údaje zverejnené na medzinárodnej webovej stránke The Spectator Index, ktoré zaraďujú Poľsko na piate miesto na svete s 4,3 dávkami podaných vakcín v prepočte na 100 obyvateľov. Podľa tohto indexu je na prvom mieste zoznamu Izrael (62 dávok na 100 ľudí) a po ňom nasledujú Spojené arabské emiráty (SAE, 40 dávok), Británia (17,6 dávky) a USA (11,7 dávky).

Poľsko sa umiestnilo pred Španielskom (4,2), Talianskom (4,1) a Nemeckom (3,7). Priemer Európskej únie je 3,7 dávky vakcín proti koronavírusu na 100 obyvateľov. Úrad premiéra v nedeľu oznámil, že Poľsko zaočkovalo 1.641.158 ľudí. Druhú dávku vakcíny dostalo 440.365 ľudí.

Viac o téme: OčkovaniePoľskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu