Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Počet infikovaných KORONAVÍRUSOM v Poľsku dosiahol celkovo vyše jeden a pol milióna

Koronavírus v Poľsku
Koronavírus v Poľsku (Zdroj: SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom v Poľsku stúpol od stredy o 7008 a dosiahol celkový počet 1.570.658. Vo štvrtok to oznámilo poľské ministerstvo zdravotníctva. V krajine zomrelo ďalších 456 ľudí, takže celkovo má 40.177 obetí. Informácie priniesla poľská tlačová agentúra PAP.

Ministerstvo tiež hlásilo, že hospitalizovaných je 12.227 pacientov s potvrdenou infekciou koronavírusom a 144.541 sa nachádza v karanténe. Zatiaľ sa z nákazy vyliečilo 1.324.101 ľudí. Proti ochoreniu COVID-19 je v Poľsku zaočkovaných už celkovo 1.884.113 obyvateľov, ukazujú údaje zverejnené na oficiálne webovej stránke vlády gov.pl. Vláda spustila celonárodný očkovací program 27. decembra, pričom medzi prvými zaočkovanými boli pracovníci v zdravotníctve.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Koncom januára začalo Poľsko podávať vakcínu seniorom vo veku nad 80 rokov. V krajine predĺžili až do 14. februára väčšinu pandemických obmedzení platných od konca decembra. Reštaurácie môžu podávať len jedlo so sebou alebo ho dodávať zákazníkom domov. Obchodné centrá a iba niektoré kultúrne inštitúcie môžu mať od 1. februára znovu otvorené. Hotely, divadlá, kiná a plavárne môžu otvoriť v obmedzenej kapacite od piatka 12. februára.

Viac o téme: PoľskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu