Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Česko zverejnilo nové čísla, vláda požiada o predĺženie núdzového stavu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - V Česku pribudlo v nedeľu 2415 nakazených novým koronavírusom, čo je o 157 menej než pred týždňom. Vyplýva to z údajov, ktoré v pondelok zverejnilo ministerstvo zdravotníctva ČR, informoval server Novinky.cz.

Rizikové skóre protiepidemického systému zostáva na 71 bodoch a stále zodpovedá 4. stupňu. V ČR však napriek tomu už dlhšie platia pandemické obmedzenia na úrovni piateho stupňa. Reprodukčné číslo predstavuje 1,05. Táto hodnota vyjadruje predpokladaný počet osôb, ktoré jeden infikovaný človek danou chorobou ďalej nakazí v populácii, kde sú všetci jedinci na toto ochorenie náchylní.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Počet aktívnych prípadov v krajine je v súčasnosti 97.849. V nemocniciach je 5473 pacientov s ochorením COVID-19, z toho 986 je vo vážnom stave. Pribudlo i najmenej 53 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19, čím sa ich celkový počet zvýšil na 17.333. Počet vyliečených pacientov stúpol na 922.223. Koronavírusom SARS-CoV-2 sa od začiatku pandémie preukázateľne nakazilo už viac ako milión obyvateľov Českej republiky.

Vláda vzhľadom na nepriaznivú pandemickú situáciu požiada v pondelok o predĺženie núdzového stavu. Vo štvrtok bude o jej žiadosti na mimoriadnej schôdzi hlasovať Poslanecká snemovňa.

Viac o téme: ČeskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu