Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Krutý osud mladého dievčaťa (†17): Prekonalo trikrát rakovinu, zomrelo na KORONAVÍRUS

Dievča trikrát porazilo rakovinu, napokon podľahlo Covidu-19. Zobraziť galériu (2)
Dievča trikrát porazilo rakovinu, napokon podľahlo Covidu-19. (Zdroj: Facebook/aspen.deke)

NEW YORK - Mladé dievča z USA muselo trikrát bojovať s opakujúcou sa rakovinou a trikrát ju porazilo. Potom sa nakazilo koronavírusom - ani tu sa nechcela vzdať, ale tento boj prehrala.

Ako uvádza New York Post, 17-ročná Aspen Dekeová z Kansas City (štát Missouri) prehrala boj s koronavírusom. Minulú sobotu zomrela v nemocnici. Dievča si pritom v detstve muselo veľa prežiť. Médiá píšu, že trikrát porazila rakovinu.

Aspen vždy dala všetky sily na to, aby prežila

Keď mala len štyri roky, Aspen diagnostikovali vzácnu formu rakoviny krvi, známu ako lymfatická leukémia. Lekári jej v tom čase poskytovali mimoriadne zlé vyhliadky. Štyri chemoterapie, transplantácia kostnej drene a neskôr dve recidívy, z boja však vyšla víťazne.

V novembri 2020 sa nakoniec infikovala koronavírusom. V nemocnici bola najkôr na pľúcnej ventilácii, o pár týždňov sa však mohla vrátiť domov. Iba o niekoľko dní neskôr bola údajne opäť prevezená do nemocnice so zápalom pľúc - výsledkom infekcie. Sedemnásťročné dievča nakoniec zomrelo na jednotke intenzívnej starostlivosti.

FOTO Krutý osud mladého
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: GoFundMe)

Vždy túžila po vlastnej rodine

"O rakovine vieme - aj keď to znie tak zle a nebezpečne - dosť veľa," vysvetlil otec. Ale s koronavírusom nikto nevie, čo sa stane. Rodina sa toho nesmierne bála. Tento strach sa premenil v  tragickú skutočnosť.

„Bola premýšľavá, najláskavejšia, najsúcitnejšia, najzhovievavejšia a starostlivá mladá žena, akú ste mohli stretnúť,“ povedala matka dievčaťa. Aspen si vždy chcela založiť rodinu s adoptovanými deťmi. Pre rakovinu už pre ňu nebolo možné splodiť vlastné deti.

Viac o téme: DievčaSmrťúmrtieRakovinaKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu