Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Žena tajila infekciu KORONAVÍRUSOM: Fatálne následky! Zomrela celá rodina vrátane troch detí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TÁCHIRA - Možno by k tomu vôbec nemuselo prísť. V decembri mladá matka zistila, že bola infikovaná koronavírusom. Svojej rodine o tom povedala až o niekoľko týždňov. Potom sa príznaky začali zhoršovať - postupne zomierali všetci členovia rodiny

Ako informuje spravodajský portál Newsweek s odvolaním sa na miestne médiá, 36-ročná žena z Táchiry (Venezuela) údajne tajila svoju chorobu Covid-19 pred svojím manželom a ich tromi deťmi - o niekoľko týždňov neskôr celá rodina postupne zomrela.

Verónica García Fuentesová trpela v polovici decembra horúčkou a mala pozitívny PCR test. Pred rodinou hovorila o chrípke.

Závažné príznaky Covidu-19 prichádzajú náhle

Pravdu mu povedala až koncom decembra, keď chcel jej 33-ročný manžel José Antonio odísť na rodinnú oslavu. V januári mladej matke diagnostikovali zápal pľúc. Rýchly test však neodhalil nákazu koronavírusom ani u jej manžela, ani u detí (17 a štvorročné dvojčatá).

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Až o dva týždne neskôr, keď bola žena prijatá do nemocnice, priniesli nové testy pozitívne výsledky. Dovtedy však bol zvyšok rodiny bez príznakov. Iba o pár dní neskôr však bol do nemocnice prevezený José Antonio s vážnymi príznakmi.

V nasledujúcom týždni obaja rodičia zomreli na následky infekcie. Nakoniec koncom januára aj tri deti. Podľa všetkého mala žena strach povedať pravdu o tom, že sa nakazila koronavírusom. Lekári by v týchto dňoch poukazovali na mimoriadnu ostražitosť. "Všetko, čo vyzerá ako Covid, je Covid. Kým sa nepreukáže opak,“ uviedla miestna lekárka Amelia Fressenová.

Viac o téme: NemocnicaSmrťNákazaKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu