Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Portugalsko eviduje za január takmer polovicu zo všetkých úmrtí na KORONAVÍRUS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

LISABON - Portugalsko zaznamenalo v januári takmer polovicu zo všetkých úmrtí na koronavírus, ktoré v krajine potvrdili od začiatku pandémie. Informoval o tom v pondelok denník The Guardian.

V januári v Portugalsku podľa oficiálnych údajov podľahlo tomuto ochoreniu 5567 ľudí, čo predstavuje 44,7 percent zo všetkých potvrdených 12.482 úmrtí. Portugalsko má najvyššiu sedemdňovú incidenciu na svete - teda najviac infekcií na počet obyvateľov za sedem dní, píše The Guardian.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Krajina od nedele uzavrela svoje hranice s cieľom zabrániť ďalšiemu šíreniu vírusu a tamojšia vláda vydala nariadenie, na základe ktorého sa sprísnili kontroly na letiskách a v prístavoch. Opatrenie má platiť najbližších 15 dní.

Vláda pripísala nárast infekcií rozhodnutiu o uvoľnení obmedzení počas vianočného obdobia. Podľa nej môže za rýchlosť šírenia infekcie nový variant koronavírusu, ktorý prvýkrát zistili v Británii. Portugalsko podľa údajov z Univerzity Johnsa Hopkinsa od začiatku pandémie zaznamenalo už 720.516 prípadov nákazy.

Viac o téme: JanuárúmrtiaPortugalskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu