Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Česko zaznamenalo 6910 nových prípadov: Minister Blatný má i záložný plán

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Česká republika za posledných 24 hodín zaznamenala 6910 nových prípadov koronavírusu SARS-CoV-2, informoval v utorok spravodajský server iRozhlas.cz s odvolaním sa na údaje Ministerstva zdravotníctva ČR.

V nemocniciach bolo v pondelok s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 5852 ľudí, čo je podľa iRozhlasu.cz o 175 viac ako v nedeľu. Počet pacientov v ťažkom stave však klesol o 40. Zdravotníci v ČR už proti koronavírusu zaočkovali 207.043 ľudí. Od začiatku pandémie ochorenie COVID-19 potvrdili u 946.946 osôb a 15.618 ľudí v spojitosti s touto chorobou zomrelo. V krajine je v súčasnosti 99.934 aktívnych prípadov ochorenia.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Súhrnný index rizika podľa protiepidemického systému (PES) klesol o jeden bod na úroveň 68, čo zodpovedá štvrtému stupňu pohotovosti. V ČR však aj naďalej platia opatrenia na úrovni piateho stupňa. Český minister zdravotníctva Jan Blatný po pondelkovom rokovaní vlády oznámil, že má k dispozícii "superkrízový" variant, ktorý by sa uplatnil najmä v súvislosti s tzv. britským variantom koronavírusu, píše spravodajský server Novinky.cz.

Tieto opatrenia by sa použili v prípade, ak by sa epidemická situácia v krajine zhoršila natoľko, že by opatrenia piateho stupňa nestačili. Ľudia by sa podľa Blatného mohli stretávať len v rámci rodiny, pohyb okolo miesta bydliska by mohol byť obmedzený a takisto by sa mohla zastaviť prevádzka v podnikoch.

Viac o téme: ObeteČeskoPandémiaŠtatistikyPrahaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu