Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragická nehoda v Savojsku: Vrtuľník so záchranármi sa zrútil! O život prišlo najmenej päť ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BONVILLARD - Päť ľudí prišlo o život po páde vrtuľníka, ktorý sa v utorok večer zrútil v departmente Savojsko vo francúzskych Alpách. Jedna ďalšia osoba je v dôsledku nehody v kritickom stave. Oznámil to francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Macron na Twitteri uviedol, že pri nehode zahynuli traja členovia súkromnej spoločnosti SAF, ktorá sa špecializuje na záchranné akcie a evakuáciu z lyžiarskych oblastí. Zahynuli aj dvaja ľudia z alpského tímu záchranárov, ktorí im pri akcii pomáhali. Šiesta osoba, ktorá podľa Macronových slov "bojuje o život", je pravdepodobne taktiež zamestnancom SAF.

 

 

K nehode podľa vyhlásenia miestnej prefektúry došlo v utorok večer pri obci Bonvillard. Pilot vyslal núdzové volanie o 19.10 h SEČ. Prefektúra podľa agentúry DPA informovala, že záchranárom sa podarilo nadviazať krátko po 20.00 h kontakt z jednou osobou v havarovanom vrtuľníku. "Nemali rovnakú uniformu, zdieľali však rovnaké poslanie: zachraňovať životy... Ich smrť ponecháva v zármutku celý národ," napísal po nehode na Twitter francúzsky premiér Jean Castex.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu