Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Barbora Škrlová: Za jej stav môže týranie

Barbora Škrlová
Barbora Škrlová (Zdroj: ČTK)

BRNO - Barbora Škrlová (33) sedí už 11 dní vo väzbe za to, že sa vydávala za Aničku (13) v kuřimskej kauze týraných bratov Ondra (8) a Jakuba (10).

V Nórsku potom žila ako 13-ročný Adam. Kto teda vlastne je Škrlová - Anička - Adam? Dobrá herečka, alebo osobnosť trpiaca infantilizmom.

Psychológovia sa domnievajú, že Škrlová dieťa nehrá zámerne. Určite sa nezastavila vo vývoji na úrovni neplnoletej školáčky. Je to dospelá žena, ktorá vyštudovala hudobnú skladbu na Janáčkovej akadémií muzických umení v Brne.

"Je možné, že keď bola dieťa, tak bola zneužívaná a týraná. Ona si to pamätá. A zrejme trpí infantilizmom. Preto v ruke zviera medvedíka a detskú knižku. Každopádne je to ojedinelý prípad," hovorí psychológ Jeroným Klimeš.

On rovnako ako ďalší odborníci usudzuje, že v prípade týraných chlapcov hraje rolu vplyv sekty. Hovorí sa taktiež o tom, že Škrlová ako dieťa sa mala stať novou ikonou sekty, ktorá sa odtrhla od Hnutia Grálu. Sestry Mauerové sa snažili pre Škrlovú získať totožnosť Aničky (13). Pri testoch DNA, ale vtedy za Barboru zaskočila dcéra herca Viktora Skálu.

Krajský súd v Brne zatiaľ stále nedostal sťažnosť obhajcu Škrlovej proti väzbe. "Až sťažnosť dorazí, senát preštuduje celý spis a rozhodne," uviedla hovorkyňa súdu Miroslava Sedláčková.

Infantilizmus - je stav, kedy telesné znaky a niekedy aj duševné, ktoré sú charakteristické pre niektoré obdobie detského veku, zostávajú i v dospelosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu