Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Východ ostrova Taiwan opäť zasiahli zemetrasenia: Otrasy boli cítiť aj v hlavnom meste

(Zdroj: Getty Images)

TCHAJ-PEJ - V okrese Chua-lien na Taiwane zaznamenali v noci z piatka na sobotu ďalšie dve zemetrasenia, najsilnejšie s magnitúdou 6,1, informoval tamojší meteorologický úrad. Informuje agentúra AFP a Reuters.

Bezprostredne nehlásia žiadne škody a neboli vydané varovanie pred cunami. Otrasy boli cítiť aj v hlavnom meste Tchaj-pej. Taiwan zasiahli už stovky dotrasov po silnom zemetrasení s magnutúdiou 7,4, ktoré zasiahlo okres Chua-lien začiatkom apríla. Išlo o najsilnejšie zemetrasenie na Taiwane od roku 1999 a spôsobilo zosuvy pôdy i poškodenie budov v meste Chua-lien. V jeho dôsledku zahynulo najmenej 17 ľudí. V tomto okrese sa triasla zem aj v priebehu tohto týždňa v noci na utorok v dôsledku zemetrasenia s magnitúdou 6,3.

archívne video

Fico o pomoci vlády po zemetrasení na východe Slovenska (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Na Taiwane sa vyskytujú zemetrasenia často, keďže ostrov leží v oblasti, kde sa stretávajú dve tektonické platne. Prísne pravidlá pre výstavbu budov a široko rozšírená príprava obyvateľstva na katastrofy však odvrátili vznik väčšej katastrofy po zemetrasení zo začiatku apríla.

Viac o téme: MagnitúdaZemetrasenie TaiwanOtrasy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu