Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Škrlová: Žiadne jazvy po mučení! Sú to strie!

Na snímke český policajt odvádza Barboru Škrlovú do vyšetrovacej väzby.
Na snímke český policajt odvádza Barboru Škrlovú do vyšetrovacej väzby. (Zdroj: TASR)

BRNO - Dnešný výsluch Barbory Škrlovej nič nového nepriniesol. Žena totižto odmietla vypovedať.

Zatiaľčo Klára Mauerová (31), na ktorej skutočné týranie synov Ondra (8) a Jakuba (10) sú dôkazy vrátane jej priznaní, čaká na predvolanie na súd, rozbieha súčasne vyšetrovanie série ďalších údajných týraní, ktoré majú odlákať pozornosť od hlavnej podstaty prípadu.

Aj preto sa zrejme Barbora Škrlová (33) má stať pred verejnosťou obetným baránkom. Taktiež ona údajne bola brutálne týraná a jej telo malo niesť stopy po mučení. Zahojené jazvy má mať v podpazuší a na chodidlách. To sú ale iba špekulácie.

"Nebudeme sa vyjadrovať k tomu, či sa na tele našli stopy po mučení," povedal Blesku po lekárskej prehliadke obvinenej Hynek Olma z Krajského štátneho zastupiteľstva v Brne. Bombastické informácie o zohavenom tele spochybnila aj policajná hovorkyňa Andrea Procházková: "O žiadnom poranení na tele obvinenej nemáme informácie!" zdôraznila. "Slečna Škrlová rovnako odmietla znalca z oboru psychológie a psychiatrie," dodala policajtka.

Podľa polície o žiadne známky týrania nejde a verejnosti predhadzované jazvy na citlivých miestach jej tela sú strie. Strie, inými slovami taktiež jazvičky, sú podľa odborníkov malé ružové až červené trhlinky v koži. Vznikajú pri rýchlych zmenách objemu určité partie tela. Môžu byť na chodidlách a i v podpazuší. Na tele Škrlovej sa objavili, keď rýchlo asi pre problémy so štítnou žľazou pribrala na zhruba sto kilogramov (Barbora pritom meria len asi 160 centimetrov). Počas krátkej doby potom rýchlo schudla.

Týranie Báry spochybnil i jej bývalý právnik Josef Kolinský. Podľa neho nikto kompetentný mučenie Škrlovej nepotvrdil. „Až od redaktorky MF Dnes som sa v utorok dozvedel, že Bára má na tele jazvy. Bol som prekvapený. Skôr predpokladám, že v jej prípade išlo o pár faciek,“ myslí si Kolinský. Prvé vypočúvanie Škrlovej sa odohralo dnes dopoludnia vo väzení v Brne-Bohuniciach. Hodinu a pol obvinená opakovala len naučené frázy a konkrétne sa odmietla vyšetrovateľom vyjadriť. Vypovedať vraj nebude ani v budúcnosti. Polícia naplánovala ďalšie vypočúvanie na február. A zároveň vyhlásila na prípad nové informačné embargo!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu