Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nálet na mešitu na severe Afganistanu: Zahynulo dvanásť detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Hatem Moussa)

KÁBUL - Dvanásť detí zahynulo a niekoľko ďalších utrpelo zranenia pri nálete na mešitu v provincii Tachár na severe Afganistanu, Vo štvrtok o tom tlačovú agentúru DPA informovali provinční predstavitelia.

K náletu došlo v stredu popoludní v okrese Bahárak, kde bojovníci militantného hnutia Taliban v ten deň už skôr zabili vyše 40 príslušníkov afganských bezpečnostných síl. Správu potvrdil aj hovorca guvernéra provincie. Lietadlá zbombardovali mešitu po prijatí informácií, že sa tam skrývajú bojovníci Talibanu, ktorí podnikli krvavý útok na bezpečnostné sily spred niekoľkých hodín, uviedol jeden z predstaviteľov provinčnej rady Muhammad Azam Afzalí.

Militanti však už z mešity medzitým odišli, dodal Afzalí a ďalší bezpečnostný zdroj. Násilie v Afganistane neprestáva napriek prebiehajúcim mierovým rozhovorom medzi zástupcami vlády a Talibanu v Katare, krajine v oblasti Perzského zálivu, ktoré sa začali minulý mesiac.

Povstalci zatiaľ odmietajú prijať prímerie. Politickí analytici očakávajú ešte dlhé a tvrdé rokovania, kým sa obe strany dohodnú na prímerí. Konflikt po celej krajine teda stále pokračuje. Už vyše týždňa prebiehajú ťažké boje v južnom Afganistane. Zabitých tam bolo viac ako 100 civilistov a desaťtisíce ich museli ujsť zo svojich dedín.

Viac o téme: ObeteMešitaNáletAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu