Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jakubova tehotná priateľka (†17) skočila z okna horiaceho bytu: FOTO Mladík prehovoril o zažitom pekle

Tragický požiar v Bohumíne Zobraziť galériu (5)
Tragický požiar v Bohumíne (Zdroj: Reprofoto/ČT24)

BOHUMÍN – Dvadsaťročný Jakub je rád, že vôbec žije. Z horiaceho bytu na 11. poschodí paneláku unikol riskantným skokom na susedný balkón. Vzápätí však zistil, že jeho láska Nikola, ktorá pod srdcom nosila ich bábätko, tam zomrela. Z mladíkovej spovede mrazí.

Jakub, Pavel, Rostislav a Žaneta utiekli z ohnivého pekla: Útok podpaľača prežili vďaka zhode okolností

Jakub (20) sa ako jeden zo štyroch z horiaceho bohmínskeho bytu zachránil. Keď zavrie oči, stále vidí plamene. „Stál som pred tými vstupnými dverami a boli to mikrosekundy, čo tiekol ten benzín a všetko začalo horieť,“ opísal Českej televízii.

Jakub (20)
Zobraziť galériu (5)
Jakub (20)  (Zdroj: Reprofoto/ČT24)

Mladíkovi a ďalším trom účastníkom oslavy sa podarilo preliezť na vedľajší balkón. „Na tej rímse sa mi pošmykla noha. Rozbehol som sa, všetko pálilo,“ spomína Jakub s tým, že sám nedokáže uveriť, ako také niečo zvládol.

 V plameňoch izby, ktorou požiar postupoval najrýchlejšie, zomrela jeho tehotná priateľka Nikola (†17). „Nás tam bolo pätnásť,“ pripomenul. „S mojou ešte nenarodenou dcérou šestnásť,“ dodal s plačom.

Tragický požiar v Bohumíne
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/ČT24)

Požiar bytu na jedenástom poschodí panelového domu v českom Bohumíne založil 8. augusta Zdeněk K. (54). Mal tak spraviť kvôli rodinným sporom. Bezprostredne po rozpútaní ohňa ušiel a pred domom sa s ostatnými ľuďmi prizeral mohutnému dymu stúpajúcemu z okien. Pozoroval hasičov a chválil sa, že to on má nešťastie na svedomí.

Zdeněk K. (54)
Zobraziť galériu (5)
Zdeněk K. (54)  (Zdroj: Reprofoto/ČT24)

Tragický požiar si vyžiadal jedenásť obetí na životoch, tiež zranených. V byte zomrelo niekoľko členov podpaľačovej rodiny. Zdeněk K. skončil vo väzbe. Hrozí mu až doživotný trest odňatia slobody.

Viac o téme: PožiarBohumín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu