Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Posledná rozlúčka s obeťami (†30,†17,†9) bohumínskeho požiaru: Slová, z ktorých sa tisnú slzy do očí

Tragický požiar v Bohumíne Zobraziť galériu (5)
Tragický požiar v Bohumíne (Zdroj: Reprofoto/ČT24, FB/Lenka V., HZS MSK, Twitter/Policie ČR)

BOHUMÍN – Žaneta prežila ohnivé peklo, ktoré v bohumínskom byte na jedenástom poschodí rozpútal jej bývalý partner Zdeňek K. (54). Žena prišla o milované dcéry Lenku V. (†30) a Nicolu G. (†17), tiež o vnuka Dominika (†9) a nenarodenú vnučku Isabelku. Rozlúčiť sa s nimi nemohla. Stále totiž leží v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti, kde sa zotavuje z vážnych popálenín.

Tragický požiar v byte na 11. poschodí panelového domu z 8. augusta otriasol celým Českom. V tamojšom Bohumíne ho založil podpaľač Zdeňek K. (54) po tom, ako polial interiér i vchodové dvere bytu benzínom. Muž následne ušiel a skončil v rukách polície.

Na snímke Zdeňek K. (54)
Zobraziť galériu (5)
Na snímke Zdeňek K. (54)  (Zdroj: Twitter/Policie ČR)

Plamene si vyžiadali jedenásť ľudských životov, dvanástou obeťou bola nenarodená Isabelka. Šlo o Zdeňkovu rodinu a známych.

Posledná rozlúčka

Pozostalí sa s obeťami požiaru lúčili v smútočnej sieni krematória v Ostrave. „Neplačte, prosím, drahí, nechajte nás odísť, keď nemôžeme byť s vami, keď už nemôžeme žiť...“ citoval denník Blesk.cz úvodné slová tety Lenky V. (†30), Nicoly G. (†17) a pratety Dominika K. (†9). „Lenka V. bola taká milá a bezkonfliktná žena, preto tiež mala veľa priateľov. Bola aj láskavou maminkou, s partnerom Lukášom plánovali pre malého Dominika súrodenca,“ pokračovala teta.

Na snímke Lukáš (†30), Lenka (†30) a Dominik (†9)
Zobraziť galériu (5)
Na snímke Lukáš (†30), Lenka (†30) a Dominik (†9)  (Zdroj: FB/Lenka V.)

Jakubova tehotná priateľka (†17) skočila z okna horiaceho bytu: FOTO Mladík prehovoril o zažitom pekle

O tehotnej Nicole povedala, že bola veselá a mala silnú väzbu na svoju staršiu sestru. „Na svoje materské povinnosti sa svedomite pripravovala, učila sa variť a na dcérku Isabelku sa tešila,“ doplnila trúchliaca. „S Niky sme boli kamarátky od detstva. Je to strašná tragédia a je mi to veľmi ľúto. Bola také slniečko, vždy pozitívna. Nedokážem si predstaviť, že už ju nebudem vídať,“ povedala jedna z jej kamarátok, ktorú citoval server Extra.cz.

Na snímke Jakub (20), partner Nicoly (†17)
Zobraziť galériu (5)
Na snímke Jakub (20), partner Nicoly (†17)  (Zdroj: Reprofoto/ČT24)

Na pohrebe bol prítomný aj Jakub A., partner Nicoly, ktorý z tragédie vyviazol živý vďaka tomu, že sa mu podarilo preliezť na vedľajší balkón. Nicola sa pred ohňom pokúsila zachrániť skokom z okna.  

Jakub, Pavel, Rostislav a Žaneta utiekli z ohnivého pekla: Útok podpaľača prežili vďaka zhode okolností

Sestry, ktoré milovali život

Lenka V. (†30) i Nicola G. (†17) si užívali život plnými dúškami. Lenka s partnerom Lukášom, Zdeňkovým synom, rada chodila na výlety do prírody, tiež na festivaly. Jej mladšia sestra Nicola sa tiež rada bavila. Obe ženy boli pre svoje milé povahy veľmi obľúbené. Obradu sa okrem rodiny zúčastnilo aj veľa ich kamarátov. Podľa portálu Extra.cz tam bolo 70 trúchliacich a viacerí z nich mali rúška.  

Viac o téme: PožiarBohumín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu