Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Osudná túra v rakúskych Alpách: Češka (†25) sa zrútila do prázdna, v rovnakej oblasti zomrel aj chlapček (†6)

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Dvadsaťpäťročná Češka zomrela v stredu po páde z výšky pri túre v rakúskych Alpách. Informovala o tom hornorakúska polícia. Nešťastie sa odohralo po výstupe na vrch Drachenwand, kde sa tento rok vo februári zabil šesťročný chlapec z Česka.

Česká turistka sa vydala v stredu ráno na túru na vrch Drachenwand, ktorý sa týči nad jazerom Mondsee, asi 20 kilometrov východne od Salzburgu. Podľa rakúskej polície bola súčasťou osemnásťčlennej skupiny výletníkov.

Tragédia v rakúskych Alpách: Chlapec (†6) z Česka zahynul pri zostupe, jeho matku obvinili zo zabitia

Po výstupe na vrchol Drachenwandu sa skupina vydala na spiatočnú cestu po zaistenej ceste Hirschsteig. Dvadsaťpäťročná žena sa ale pošmykla a zrútila sa z výšky asi 50 metrov do rokliny Saugraben.

Osudná túra v rakúskych
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Horskí záchranári boli aj s vrtuľníkom kvôli inému zásahu neďaleko miesta nešťastia, a podľa polície preto dorazili k českej turistke veľmi rýchlo. Napriek ich úsiliu sa ju však už nepodarilo zachrániť. Zasahujúci lekár konštatoval smrť. Vrtuľník následne telo prepravil do údolia. O skupinu, s ktorou sa žena do hôr vydala, sa postaral krízový intervenčný tím.

Stredajšie nešťastie sa stalo v rovnakej oblasti, kde tento rok vo februári pri horskej túre zomrel šesťročný chlapec z Česka. Rakúske štátne zastupiteľstvo kvôli tomu v júli obžalovalo jeho matku z usmrtenia z nedbanlivosti. V prípade odsúdenia žene hrozia až tri roky väzenia.

Viac o téme: SmrťPádTúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu