Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tragická nehoda v Rakúsku: Turistov zavalili skaly! Treťou je obeťou je Slovák (†30)

Roklina Bärenschützklamm
Roklina Bärenschützklamm (Zdroj: Facebook - Bärenschützklamm)

VIEDEŇ - Treťou obeťou stredajšieho nešťastia v rokline Bärenschützklamm v rakúskej spolkovej krajine Štajersko, pri ktorom na turistov spadli uvoľnené skaly, je 30-ročný Slovák žijúci v Grazi. Informovala o tom v piatok rakúska agentúra APA.

Telo Slováka sa našlo až v noci na piatok po tom, ako jeho dvaja spolubývajúci vo štvrtok na polícii nahlásili, že deň predtým sa vybral na túru do spomínanej tiesňavy, z ktorej sa však nevrátil a jeho telefón je nedostupný. Pátracia akcia sa začala vo štvrtok okolo 20.30 h. Podieľali sa na nej policajné zložky z Breitenau a horská záchranárska služba. Telo Slováka našli okolo 00.30 h. Pri nešťastí prišli o život aj 50-ročná Maďarka a 21-ročná Rakúšanka. Zranenia utrpelo ďalších deväť osôb.

Ako uviedol riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Tomaga, slovenský rezort diplomacie o tejto tragickej udalosti vie a poskytuje súčinnosť pozostalým a príslušným orgánom. "Vzhľadom na zákon o ochrane osobných údajov však nemôžeme poskytovať žiadne bližšie informácie," doplnil.

Bärenschützklamm (Medvedia tiesňava) s 300 metrov vysokými vápencovými zrázmi sa nachádza približne 30 kilometrov severne od štajerskej metropoly Graz a so svojimi 1300 metrami je jednou z najdlhších roklín v Rakúsku. Dostupná je iba pešo. Turisti pri jej zdolávaní využívajú viac než 160 drevených mostíkov a rebríkov, pričom prekonávajú 350 výškových metrov.

Viac o téme: ObeťSkalyRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu