Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Turistka sa stratila v austrálskom buši: VIDEO Zázrak po dňoch strachu, TOTO ju zachránilo!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB/South Australia Police)

BRATISLAVA/SYDNEY - Austrálske úrady zachránili ženu, ktorá sa na tri dni stratila v austrálskej buši, vďaka bezpečnostnej kamere, ktorá zazanamenala jej volanie o pomoc. Deborah Pilgrimová (55) sa stratila v nedeľu v štáte Južná Austrália po tom, čo sa oddelila od skupiny, s ktorou táborila. Počas svojho putovania sa dostala na prázdny pozemok, kde podľa polície do zeme vyryla SOS. Majiteľ pozemku, ktorý žije na inom mieste 70 kilometrov ďaleko, si volanie o pomoc všimol a následne upozornil políciu. Stratenú turistku našli zdravú v utorok v noci pri meste Sedan.

Tragédia vo Veľkej Fatre: FOTO Slovák sa nevrátil z túry, jeho kamarát sa o pár hodín dozvedel zdrvujúcu správu

Polícia informovala, že majiteľ pozemku Neil Marriot si z času na čas kontroloval záznamy z kamier na jeho pozemku po tom, čo sa dozvedel, že po Pilgrimovej pátrajú úrady.

Turistka sa stratila v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/South Australia Police)

"Na zemi bolo napísané SOS, čo tam deň predtým nebolo. Spojil som si dve a dve a zavolal políciu," povedal pre verejnoprávneho vysielateľa Australian Broadcasting Corporation. Ako tiež dodal, kamery si na svoj pozemok nainštaloval len nedávno po sérií vlámaní.

Turistka sa stratila v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/South Australia Police)

Ako uvádza spravodajský portál BBC, Pilgrim pred jej nájdením úrady hľadali na zemi aj zo vzduchu. Po Marriotovom telefonáte polícia obnovila pátranie v oblasti okolo pozemku. O niekoľko hodín Pilgrim našli na susednom pozemku, kde natrafila na pitnú vodu.

Z preventívnych dôvodov Austrálčanku odviezli do nemocnice. "Je fantastické, že komunita bola schopná využiť krásy technológie na nájdenie Deborah," vyjadril sa policajný superintendent James Blandford.

Viac o téme: KameraPátranieTuristkaPolícia AustráliaSOSDeborah PilgrimStretná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu