Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zúfalá Tereza z pakistanskej basy napísala list prezidentovi: Neváhala sa ani posťažovať

Tereza po vypočutí rozsudku. Zobraziť galériu (2)
Tereza po vypočutí rozsudku. (Zdroj: Profiimedia)

LÁHAUR - Češka Tereza (24), ktorá sedí v pakistanskom väzení, sa nevzdáva svojej vidiny slobody. Tvrdí, že nič nespáchala a o svojej nevine sa usiluje presvedčiť aj politické špičky.

Kauza českej pašeráčky Terezy H. sa začala pred dvoma rokmi a šiestimi mesiacmi. Bývalá luxusná spoločníčka sa vtedy snažila dostať z pakistanského Láhauru s kufrom, v ktorom colníci objavili takmer deväť kíl heroínu.

Heroínová Tereza si zvykla na luxusný servis, tomu je však kvôli KORONAVÍRUSU koniec! Dočká sa prepustenia?

Dievčina putovala do väzby, v ktorej sedí dodnes. Tamojší súd jej vlani v marci vymeral trest odňatia slobody v trvaní osem rokov a osem mesiacov. Proti rozsudku sa síce odvolala, no odvolací súd sa dosiaľ nezačal kauzou zaoberať. Pakistanský súdny systém je totiž pomalý, situáciu však skomplikovala aj pandémia nového koronavírusu.

Tereza po vynesení rozsudku.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Tereza sa teraz usiluje dať veci do pohybu. Ako denníku Blesk prezradil pakistanský novinár Alí Aršád, Češka napísala list pakistanskej hlave štátu Árifovi Alvímu a prezidentovi provincie Islamabad, v ktorej sa Láhaur nachádza. „Som nevinná. Do tohto špinavého prípadu som bola zatiahnutá,“ napísala podľa Aršáda Tereza s tým, že celá kauza je len konšpiráciou proti jej osobe.

Dievčina politikom tiež pripomenula, že vo väzení sedí už dva a pol roka. „Dúfam, že súd rozhodne spravodlivo,“ podotkla a posťažovala sa, že na odvolací súd čaká pridlho.

Tereza nedávno vymenila právneho zástupcu. Jej cieľom je podľa Aršáda stráviť najbližšie vianočné sviatky doma s rodinou.

Tereze H., ktorá je vo väzbe od 10. januára 2018, keď ju colníci zadržali na letisku v pakistanskom Láhaure, vymeral pakistanský súd trest odňatia slobody vo výške osem rokov a osem mesiacov. Rozsudok ale nie je právoplatný, Tereza proti nemu podala odvolanie. V dvojitom dne kufra údajne ukrývala deväť kíl heroínu. Tereza prešla cez dve kontroly a chystala sa nasadnúť do lietadla do Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch, odkiaľ mala pokračovať do Írska.

Viac o téme: PakistanTerezaDrogyPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu