Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kauza heroínovej Terezy (24): Po odpykaní dvoch rokov trestu spravila rázne rozhodnutie

Tereza H.  Zobraziť galériu (2)
Tereza H. (Zdroj: Profimedia, TASR/AP,)

LÁHAUR – Tereza H. (24) z Česka si už v pakistanskej base odsedela dva roky trestu. Tamojší súd jej za pašovanie drog naparil osem rokov a osem mesiacov. Rozsudok je stále neprávoplatný a dievčina sa neustále snaží dosiahnuť odvolanie. Preto pristúpila k vážnemu kroku. Svojho právnika vymenila za advokáta so skúsenosťami s prípadmi, v ktorých figurovali drogy.  

Neprávoplatne odsúdená 24-ročná Češka vkladá všetky svoje nádeje do odvolacieho súdu, od ktorého si sľubuje prepustenie na slobodu. A keďže jej právnik doteraz nedokázal docieliť odvolanie, rozhodla sa ho vymeniť za ostrieľaného advokáta. Informoval o tom denník Blesk, ktorý sa odvoláva na svoj zdroj.

Čítajte aj: Heroínovej Tereze sa definitívne zrútil veľký sen: V liste píše, že sa poučila z vlastných chýb

Právnik Dogar vraj Terezu sklamal, a preto na jeho miesto nastupuje Navíd Básir. „Básir je drogový právnik. Dogar za dva roky nerozhodol o odvolaní. Zlyhal a Tereza sa na neho hnevá. Tereza teraz vkladá všetky svoje nádeje na prepustenie do Navída Básira,“ uviedol informátor, ktorý Češkino rozhodnutie nazval veľkou zmenou.

Tereza po vynesení rozsudku
Zobraziť galériu (2)
Tereza po vynesení rozsudku  (Zdroj: Profimedia)

Dovedna už uplynuli tri roky, čo Terezu zadržali na pakistanskom letisku v Láhaure. Colníci objavili v Češkinom kufri takmer deväť kilogramov heroínu. Dievčina putovala do väzby, v ktorej sedí dodnes. Pakistanský súd jej v marci 2019 vymeral trest odňatia slobody v trvaní osem rokov a osem mesiacov. Tereza tvrdí, že je nevinná a proti rozsudku sa odvolala. „Čo som spravila?“ pýtala sa vtedy s plačom. O ďalšom jej osude rozhodne spomenutý odvolací súd.

Viac o téme: VäzeniePašeráčkaPakistanTereza Hlůšková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu