Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Šéf nemeckého rezortu diplomacie Maas: Počas protestov si držte odstup od extrémistov

Heiko Maas
Heiko Maas (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

BERLÍN - Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas vyzval občanov krajiny, aby si držali odstup od extrémistov počas protestov proti koronavírusovým opatreniam. Uviedol to v rozhovore pre denník Die Welt, ktorý bol zverejnený vo štvrtok, informovala agentúra DPA. 

Počas posledných týždňov sa tisíce ľudí po celom Nemecku zúčastnili na protestoch proti obmedzeniam súkromného a verejného života, ktoré boli zavedené ako prevencia proti šíreniu koronavírusového ochorenia. Účastníci však často ignorujú pravidlá spoločenského odstupu a odmietajú nosiť rúška. Tieto protesty sú naplánované aj na nadchádzajúci víkend.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

"Ak radikálni extrémisti a antisemiti zneužívajú protesty, aby provokovali a rozdeľovali, tak by si každá osoba mala od nich držať aspoň poldruhametrový odstup", povedal Maas pre Die Welt. Niektorí demonštranti prirovnávajú nosenie rúšok k noseniu Dávidovej hviezdy v nacistickom Nemecku, tvrdí komisár nemeckej vlády pre oblasť boja proti antisemitizmu Felix Klein. 

Začiatkom mája nemecké výskumné centrum pre antisemitizmus (RIAS) nahlásilo niekoľko plagátov s nápisom "obmedzenie pohybu je spoločenský holokaust". Podľa Kleina súčasná zdravotnícka kríza dáva priestor na vytváranie neistoty, počas ktorej sú ľudia viac naklonení k vyvodzovaniu iracionálnych záverov.

Viac o téme: OdstupOpatreniaProtestyExtrémistiNemeckoKoronavírusHeiko Maas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu