Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Nemecku pribudlo 745 infikovaných a 57 úmrtí v súvislosti s COVID-19

Denná bilancia nakazených sa v porovnaní s predchádzajúcim dňom drží na približne rovnakej hodnote, počet mŕtvych o niekoľko desiatok klesol.
Denná bilancia nakazených sa v porovnaní s predchádzajúcim dňom drží na približne rovnakej hodnote, počet mŕtvych o niekoľko desiatok klesol. (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

BERLÍN - V Nemecku za stredu pribudlo 745 nových prípadov nákazy koronavírusom, v súvislosti s chorobou COVID-19 zomrelo ďalších 57 ľudí. Vyplýva to zo štatistiky nemeckého Inštitútu Roberta Kocha (RKI).

Denná bilancia nakazených sa v porovnaní s predchádzajúcim dňom drží na približne rovnakej hodnote, počet mŕtvych o niekoľko desiatok klesol. RKI v utorok oznámilo 797 nových prípadov nákazy a 83 obetí. Celkovo sa infekcia v krajine s 83 miliónmi obyvateľov od prepuknutia epidémie potvrdila u 176.752 ľudí, z ktorých 8147 zomrelo a okolo 158.000 sa vyliečilo.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Najhoršie zasiahnutou spolkovou krajinou v Nemecku je aj naďalej s Českom susediace Bavorsko, kde sa od začiatku epidémie nakazilo bezmála 46.000 ľudí. Na druhom mieste je s takmer 37.000 nakazenými najľudnatejšia spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko.

Viac o téme: ObeteBilanciaúmrtiaNemeckoKoronavírusCOVID-19Infikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu