Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Skvelá práca španielskej polície: Zatkla Maročana, ktorý plánoval teroristický útok

Polícia zatkla podozrivého teroristu
Polícia zatkla podozrivého teroristu (Zdroj: Twitter/Yeni Şafak English)

BARCELONA - Španielska polícia v piatok v Barcelone zatkla Maročana podozrivého z plánovania teroristických útokov v mene extrémistickej organizácie Daeš v období pandémie koronavírusu, informovala agentúra AP.

Španielska Občianska garda (Guardia Civil) uviedla, že na zadržaní spolupracovala s americkým Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI) a marockými bezpečnostnými zložkami. Občianska garda muža sledovala už štyri roky. Jeho proces "radikalizácie" sa zintenzívnil v období, keď v Španielsku začali platiť prísne obmedzenia v oblasti pohybu osôb zavedené na zastavenie šírenia nákazy koronavírusom SARS-CoV-2.

 

 

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že muža motivovali výzvy IS, ktorý svojich nasledovníkov žiada, aby vo svojich krajinách uskutočňovali útoky. Podozrivý podľa polície na sociálnych sieťach "verejne vyhlasoval" oddanosť IS a nenávisť voči západným krajinám. Vyšetrovatelia mali obavy, že muž v Barcelone plánoval útok nožom alebo použitím vozidla po tom, ako ho spozorovali pohybovať sa po meste aj napriek obmedzeniam voľného pohybu osôb.

Viac o téme: TerorizmusBarcelonaDaešMaročan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu