Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Krviprelievanie nemá konca kraja: Hrozivý bombový útok, zahynulo najmenej 46 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/SANA)

DAMASK - Najmenej 46 obetí a 50 zranených si vyžiadal utorňajší bombový útok na trhovisko v severosýrskom meste Afrín, pri ktorom bola použitá cisterna. S odvolaním sa na informácie mimovládnej organizácie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii o tom informovala agentúra AFP.

K explózii v Afríne, kontrolovanom opozičnými bojovníkmi, ktorých podporuje Turecko, došlo v čase, keď obyvatelia išli na trh nakúpiť potraviny na prípravu pôstnych pokrmov v rámci posvätného mesiaca ramadán. Šéf SOHR Rámí Abdal Rahmán uviedol, že zabitých bolo "najmenej 46 osôb" vrátane šiestich bojovníkov z milícií podporovaných Tureckom. Niektorí zranení sú v kritickom stave a konečný počet mŕtvych preto môže ešte stúpnuť. Na svojom twitterovom účte SOHR tiež uviedlo, že zahynulo aj 11 detí.

Z útoku, ku ktorému sa bezprostredne nikto neprihlásil, obvinilo turecké ministerstvo obrany kurdské milície Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG). "Nepriatelia ľudskosti z radov PKK/YPG opäť zaútočili na nevinných civilistov v Afríne," uviedlo ministerstvo na Twitteri. Americké ministerstvo zahraničných vecí označilo útok za "zbabelý" a "neprijateľný".

Viac o téme: Obeteútok SýriaAfrín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu