Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dvojica útokov v Afganistane: Zahynulo až 11 ľudí, terčom bola aj mešita

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Rahmat Gul)

KÁBUL - Jedenásť ľudí zahynulo v utorok večer pri dvoch útokoch ozbrojencov v Afganistane, informovala v stredu agentúra AP s odvolaním sa na hovorcu ministerstva vnútra.

Prvý útok sa odohral v provincii Parwán; západne od metropoly Kábul, kde dosiaľ neznámy počet ozbrojencov zaútočil na miestnu mešitu. Útok si vyžiadal osem mŕtvych, niekoľko ďalších ľudí utrpelo zranenia. V provincii Chóst na východe krajiny ozbrojenci napadli členov jednej rodiny, ktorá sa vracala z mešity. Pri útoku zahynuli traja bratia.

Ozbrojenci v oboch prípadoch ušli z miesta činu a nikto sa zatiaľ k útokom neprihlásil. Militantné hnutie Taliban poprelo svoju účasť na nich. Teroristická organizácia Daeš bola v minulosti zodpovedná za podobné útoky v krajine.

V októbri minulého roka sa IS priznal k bombovému útoku na mešitu v provincii Nangarhár, počas ktorého zahynulo 62 ľudí a 36 sa zranilo. Minulý týždeň zahynulo 24 ľudí, vrátane dvoch novorodencov, počas útoku na pôrodnícke oddelenie nemocnice v šiitskej štvrti afganskej metropoly Kábul. Taliban poprel účasť na útoku. USA ho pripísali Daeš.

Viac o téme: ObeteMešitaútokyKábulAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu