Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dráma na hraniciach! Arogantný muž sa pokúsil prejsť z Česka do Poľska, vojaci museli strieľať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OPAVA – Až výstražná streľba poľských vojakov zastavila muža, ktorý chcel prejsť z Česka do Poľska. Poľskí vojaci však evidujú viac problémov.

Čítajte aj: Vo švajčiarskych Alpách sa objavil veľavravný odkaz na FOTO: Z tohto vám padne sánka

Incident sa stal v utorok. Podľa serveru iDNES.cz ho riešila poľská armáda, ktorá je kvôli pandémii koronavírusu nasadená na stráženie štátnej hranice.

„Z českej strany prišiel k stanovišti hliadky osobný automobil, z ktorého vystúpil muž, ignoroval upozornenie vojakov a snažil sa opakovane dostať na poľské územie,“ opísal Piotr Płuciennik, tlačový hovorca 10. Brygady Logistycznej z Opole, ktorá na hranici hliadkuje. „Na výzvy vojakov nereagoval, správal sa arogantne, takže nakoniec museli vojaci použiť dva varovné výstrely. Následne bol muž zadržaný a odovzdaný pohraničnej stráži,“ doplnil.

Aký bol ďalší osud zadržaného muža, ktorý je nemeckým občanom, ale trvalo žije v Česku, server zisťuje. „Pre nás sa to skončilo odovzdaním pohraničnej stráži, čo bolo potom, či prokurátor vzniesol nejaké obvinenie, nevieme,“ uviedol Płuciennik.

Incident sa strhol na ceste medzi Opavou a poľskou obcou Pilszcz, ktorá leží bezprostredne za štátnou hranicou.

Vojaci zažili viac incidentov

Poľskí vojaci však evidujú viac problémov. „V nedeľu (19. apríla) stretli vojaci strážiaci hranicu neďaleko Glucholaz tri ženy, ktoré vyrazili na koňoch, ani nevedeli, že sa dostali za hranicu. Boli vrátené späť,“ spomenul Płuciennik.

Incident zaznamenali aj 27. marca, kedy sa hranicu neďaleko poľského Paczkova, ležiaceho blízko Javorníka (okres Jeseník), pokúsilo nezákonne prejsť 24 Ukrajincov. Všetci boli zadržaní.

Viac o téme: ČeskoVojaciPoľskoArmádaHraniceCOVID-19PrekročenieKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu