Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragická smrť krásnej Alexandry na internáte: FOTO Jej matka si myslela, že je tam šťastná

Alexandra Wilshawová Zobraziť galériu (4)
Alexandra Wilshawová (Zdroj: FB/Alexandra Wilshaw)

DURHAM - Príbuzní i priatelia dvadsaťjedenročnej Alexandry si nedokážu vysvetliť jej tragickú smrť v internátnej izbe. Jej mama na nej nikdy nespozorovala samovražedné sklony. Študentka síce v minulosti vyhľadala pomoc odborníkov, no nik netušil, že sa rozhodne zomrieť.

„Boli štyri hodiny ráno, keď som počula, že niekto klope na dvere. Polícia prišla s mojím bývalým manželom. Povedali mi, že (Alexandra) je na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Durhame,“ spomína Carol Fowkesová (51) na deň, v ktorý prišla o svoju milovanú dcéru.

Alexandra Wilshawová
Zobraziť galériu (4)
Alexandra Wilshawová  (Zdroj: FB/Alexandra Wilshaw)

Alexandra Wilshawová (21) sa totiž obesila, a na nemocničnom lôžku zomrela. „Nikdy sme na nej nevedeli, že sa s ňou niečo deje. Keď sme s ňou hovorili cez Facetime, spýtala som sa jej, či je všetko v poriadku. Povedala mi, že áno. Vyzerala, že je šťastná,“ povedala Carol.  

Alexandra Wilshawová
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Alexandra Wilshaw)


Čítajte aj: Žena amerického diplomata zrazila v Británii chlapca (†19): Svojím správaním vyvolala medzinárodný škandál  


Dievčina študovala matematiku na univerzite v Durhame, kde bývala na internáte. Mala aj priateľa. Podľa jej matky nevykazovala nijaké známky depresie, no v minulosti mala psychické problémy. „Bojovala s úzkosťou a bola aj na antidepresívach. Nikdy sme si však nemysleli, že by niečo také urobila,“ dodala Carol.   

Alexandra so svojou najlepšou kamarátkou.
Zobraziť galériu (4)
Alexandra so svojou najlepšou kamarátkou.  (Zdroj: FB/Alexandra Wilshaw)

Vyšetrovanie jej smrti ale odhalilo, že absolvovala niekoľko poradenských stretnutí a o samovraždu sa už pokúsila. „Naozaj v sebe mala plno energie. Starala sa o ľudí okolo seba. Študentov dokonca aj doučovala matematiku. Bola v tíme roztlieskavačiek. Bola temperamentná, zábavná a krásna,“ opisuje svoju dcéru Carol.

Viac o téme: ŠtudentkaSamovraždaInternát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu