Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nešťastie v Španielsku: Desivé VIDEO očitého svedka zachytáva pád lietadla do mora

(Zdroj: Repro foto Twitter/Moisés Cruz Ballesta)

MADRID - Španielsky vojenský letecký inštruktor zahynul v pondelok po tom, ako sa jeho lietadlo zrútilo do mora pri juhovýchodnom pobreží krajiny. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na úrady.

Stroj typu CASA C-101 španielskej výroby bol na "cvičnom lete", keď sa zrútil neďaleko letoviska La Manga, píše sa vo vyhlásení ministerstva obrany. Na palube bol letecký inštruktor, ktorému "sa podarilo katapultovať pred pádom lietadla do mora". Podľa ministerstva sa vo vode našlo telo, ktoré zrejme patrí pilotovi, ale musí to potvrdiť ešte súdna pitva. 

Zatiaľ nie je známe, čo zapríčinilo haváriu, alebo ako pilot zomrel. Rodine kapitána Francisca Marina, ktorý prišiel o život pri nehode v La Mange, vyjadril na Twitteri sústrasť španielsky premiér Pedro Sánchez.

Očitý svedok nakrútil videozáznam, na ktorom vidieť, ako malé lietadlo takmer vertikálne padá, potom sa snaží strmhlavý let vyrovnať a nakoniec sa zrúti do vody. Na pátraní po pilotovi sa podieľali vzdušné sily, námorníctvo, hasiči a pobrežná stráž. Stroj sa zrútil neďaleko leteckej základne pri meste San Javier.

Viac o téme: MoreŠpanielskoArmádne lietadlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu