Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V Londýne obvinili mladíka, ktorý zhodil dieťa z vyhliadkovej plošiny na 10. poschodí

Tínedžer zhodil šesťročného chlapca z desiateho podlažia Tate Modern
Tínedžer zhodil šesťročného chlapca z desiateho podlažia Tate Modern (Zdroj: SITA/Yui Mok/PA via AP)

LONÝN - Tínedžer, ktorý v nedeľu popoludní zhodil šesťročného chlapca z vyhliadkovej plošiny na desiatom poschodí múzea Tate Modern v Londýne, bol obvinený z pokusu o vraždu. Rozhodol o tom v utorok súd pre mladistvých v Bromley na juhovýchode Londýna.

Sedemnásťročného mladíka zatkli v nedeľu na mieste činu, dodala agentúra AFP. Obeťou je chlapec z Francúzska, ktorý bol v Londýne na dovolenke so svojou rodinou. Chlapec je hospitalizovaný v stabilizovanom, ale naďalej kritickom stave. Jeho život však nie je v bezprostrednom ohrození, informovala polícia vo svojom vyhlásení, v ktorom vyzvala očitých svedkov incidentov, aby sa prihlásili a vypovedali.

Podľa polície nič nenasvedčuje tomu, že by sa dieťa a mladík poznali. K činu došlo v nedeľu popoludní po 14.00 h miestneho času, keď v galérii boli tisíce návštevníkov vrátane mnohých rodín s deťmi. Vyhliadková plošina, z ktorej mladík chlapca zhodil, sa nachádza na desiatom poschodí. Chlapec z nej dopadol na strechu na piatom poschodí múzea. Privolaní zdravotníci dieťa na mieste ošetrili a vrtuľníkom previezli do nemocnice.

Múzeum Tate Modern po incidente evakuovali, no už v pondelok ho znovuotvorili. Tate Modern je jedno z najväčších múzeí súčasného umenia na svete. Vlani sa zaradilo medzi najobľúbenejšie turistické atrakcie Spojeného kráľovstva, keď ho podľa BBC navštívilo približne 5,9 milióna ľudí. Múzeum je umiestnené v bývalej elektrárni na brehu rieky Temža.

Viac o téme: PádObvinenie LondýnVeľká BritániaTate Modern
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu