Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Leteckí záchranári leteli do Čičmian: Motocyklista sa vážne zranil po páde z motorky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ČIČMANY - Leteckí záchranári zo Žiliny leteli v nedeľu dopoludnia na pomoc 40-ročnému motocyklistovi, ktorý pri obci Čičmany v okrese Žilina utrpel po páde z motorky poranenie driekovej časti chrbtice a hornej končatiny.

Mrazivá havária pri Lučenci: FOTO Motorkár bol bez šance, hrozné následky po zrážke s diviakom

Informovala o tom hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE Zuzana Hopjaková. "Posádka si ho prevzala od pozemných záchranárov do svojej starostlivosti a po preložení na palubu a doplnení liečby ho letecky transportovala na urgentný príjem Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline," doplnila Hopjaková.

Pomáhali v Telgárte aj v Dedinkách

Leteckí záchranári z Popradu pomáhali v nedeľu dvom ľuďom. Po výbuchu kotla v obci Dedinky, okres Rožňava, utrpel v nedeľu napoludnie vážne zranenie 67-ročný muž. Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková informovala, že po neodkladnom vzlete vrtuľník pristál na futbalovom ihrisku. 

"Od rýchlej zdravotnej pomoci si leteckí záchranári prevzali 67-ročného muža, ktorého v rodinnom dome zasiahol výbuch kotla. S popáleninami hornej končatiny a oblasti brucha ho v stabilizovanom stave letecky transportovali do Kliniky popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Košiciach – Šaci," uviedla hovorkyňa. 

Popradská posádka zasahovala v nedeľu aj v obci Telgárt, okres Brezno. Od pozemnej záchrannej zdravotnej služby si prevzala do svojej starostlivosti 37-ročného maďarského pacienta, ktorý spadol zo strechy z výšky približne šiestich metrov. "So suspektným poranením panvy, krížovej časti chrbtice a ľavej dolnej končatiny ho v stabilizovanom stave pri vedomí letecky previezli na urgentný príjem Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici," uzavrela Hopjaková.

 

Viac o téme: MotorkaMotocyklistaLeteckí záchranáriŽilinaČičmany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu