Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hrôzostrašný pád z útesu: Nathan (15) sa pošmykol, keď sa chcel lepšie prizrieť... to by ste nerobili!

Okamih strašného pádu. Zobraziť galériu (2)
Okamih strašného pádu. (Zdroj: 7 News/printscreen)

PERTH – Tínedžerské frajerinky sa nevyplácajú. Presvedčil sa o tom aj Nathan Datson (15). Keby nemal šťastie a pohotového priateľa, neskončilo by sa to len s rozštiepenou lebkou, pomliaždenými pľúcami a viacerými zlomeninami. Skončil by najhoršie, ako sa len dá.

FOTO Tisícky ľudí sa hrnú k tomuto krásnemu jazeru: Nikdy sa v ňom nekúpte! Toto je dôvod

Nathan si 19. júla vyšiel s rodinou a najlepším priateľom Patrickom na výlet do Bells Rapids severovýchodne od Perthu. Bezstarostne sa pokúšal vydriapať po strmom útese bližšie k stádu horských kôz, aby ich lepšie videl. V jednom desivom okamihu sa však šmykol a letel nekonečných 20 metrov, odrážajúc sa od skál. Náhodné zábery dronu zachytili okamih, keď chlapec padal z útesu.

Len duchaprítomnosti Nathanovho priateľa Patricka možno ďakovať, že sa príbeh neskončil najhoršie, ako mohol. Nathanov mobil bol totiž zaheslovaný, a tak Patrick volal SIRI, pohotovostnej telefonickej službe, aby kontaktovala Nathanových rodičov. Tí ihneď privolali záchranku. „Nathan sa odrazil od jediného vyčnievajúceho miesta útesu na okraji vodopádu, a to ho pravdepodobne zachránilo pred pádom na ostré skaly,“ uviedol neskôr Nathanov otec.

Hrôzostrašný pád z útesu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: 7 News/printscreen)

Záchranka musela pracovať v náročnom teréne, trvalo im dve hodiny, kým sa podarilo Nathana v bezvedomí transportovať na bezpečnejší terén a potom do Kráľovskej nemocnice v Perthe. Mladík si rozštiepil lebku a pri páde si zlomil zápästie a lakeť. “Cítim sa celkom prekvapený, že som stále nažive,“ povedal tínedžer pre 7 News. „Myslím, že som mal aj pomliaždené pľúca.“ Jedno je isté: Múdry sa učí na chybách iných, len hlupák na svojich vlastných. Nathan asi tak skoro na skaly za kozami nepolezie.

Viac o téme: PádMladíkútesDronHorské kozy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu