Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hostia kaviarne v Záhrebe začuli divný zvuk: VIDEO To, čo spadlo na chodník, ich šokovalo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Jutarnji vjesti)

ZÁHREB – Sedíte si tak v nedeľu popoludní v kaviarni a užívate si posledné chvíle oddychu pred víkendom. Zrazu sa ozve výkrik a o chvíľu nato tresk! Na zemi pri vás čosi pristane. Prizriete sa lepšie: To „čosi“ je pes!

Hostia kaviarne v centre Záhrebu boli v nedeľu okolo 14.00 svedkom pádu. Na chodníku ulice Tkalcic zostal nehybne ležať pes so zakrvavenou papuľou a zlomenými nohami. "Počul som náraz a videl som na zemi psa, ktorému krvácala papuľa a šklbal nohami. Všetci sme vybehli z kaviarne a pokúsili sme sa mu pomôcť, zatiaľ čo iní zavolali políciu," hovorí Goran Kišen, jeden z očitých svedkov.

Čašníci z neďalekej kaviarne Cookie Factory priniesli slnečník, aby na psa nepršalo, iní hostia vzali vankúše a obložili ho. Niekoľkí klopali na dvere štátneho úradu, odkiaľ pes spadol, ale našli iba ochranku strážiacu budovu. Potom niekto zakričal, že pes vypadol z otvoreného okna v podkroví susedného bytového domu.

Nie je presne známe, ako dlho trvalo, kým sa majiteľ so slzami v očiach dostavil k svojmu psovi. Jeden svedok uvádzal 45 minút, ďalší 15 minút. Pes gazdu ihneď spoznal a začal vrtieť chvostom, keď si ten kľakol vedľa neho, upokojoval ho a hovoril, že všetko bude v poriadku. Krátko nato prišla polícia, spísala zápisnicu a majiteľ nakoniec vzal psa do ordinácie na Veterinárnu fakultu. Pes nejakým zázrakom prežil. V ordinácii povedali, že pes si zlomil dve nohy, ale nie je v ohrození života a má veľkú šancu na uzdravenie sa.

Hostia kaviarne v Záhrebe
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jutarnji vjesti)

Napriek šťastnému koncu tohto príbehu visí vo vzduchu množstvo otázok – ako pes spadol, prečo bol na streche a kde bol v tom čase jeho majiteľ? Redaktor chorvátskeho denníka Jutarnji vijesti ho hľadal v byte, z ktorého pes vyskočil. V hale sa stretol s paňou, ktorá zavolala svojho syna, majiteľa psa. Ten vysvetľoval, že pes zbadal vranu a vyskočil cez otvorené okno za ňou. Na jednom mieste sa pokĺzol a spadol na ulicu. „Je v poriadku, má iba zlomenú labku, ale uzdraví sa,” povedal mladý majiteľ a nechcel už odpovedať na žiadne ďalšie otázky. Nedovolil redaktorovi ani vidieť psa, povedal, že z toho netreba robiť drámu.

Jeden zo susedov však vyslovil inú verziu: “Jeho otec nám povedal, že pes počul štekanie iného psa, a preto vyšiel na strechu. Vraj si zlomil obe nohy a pravdepodobne ho bude musieť dať uspať.” O rodine majiteľa psa povedal, že žije v byte s plochou 40 štvorcových metrov s otcom, matkou, štyrmi deťmi a tromi psami - dvoma väčšími a jedným menším. Ďalší sused dodal, že pes často vyjde na strechu, aby sa dostal na malú terasu umiestnenú medzi štátnym úradom a ich budovou. V otázke starostlivosti o psy susedia nemali k rodine žiadne pripomienky.

Viac o téme: OknoStrecha PádMajiteľPes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu