Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na leteckej základni v Sýrii došlo k výbuchu: Najmenej 12 ľudí zomrelo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

DAMASK - Najmenej 12 ľudí prišlo v sobotu o život pri výbuchu na sýrskej leteckej základni Šajrát v provincii Homs. S odolaním sa na mimovládnu organizáciu a štátne médiá o tom informovala agentúra DPA.

Podľa štátnej tlačovej agentúry SANA explóziu na pôde leteckej základne armády prezidenta Bašára Asada zavinilo "technické zlyhanie" pri prevážaní munície, ktorej uplynula doba spotreby a pri výbuchu prišiel o život neznámy počet ľudí. Podľa mimovládnej organizácie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii zomrelo pri výbuchu najmenej 12 vojakov a ďalších spolupracovníkov na základni. Ich počet sa môže zvýšiť, pretože ďalšie osoby utrpeli vážne zranenia. SOHR príčinu explózie neuviedla.

Letecká základňa Šajrát je jedným z najdôležitejších vojenských objektov sýrskeho vládneho režimu v stredozápadnej oblasti krajiny. V reakcii na útok sarinom v Chán Šajchúne v provincii Idlib americké sily vypálili 7. apríla 59 striel Tomahawk na sýrsku leteckú základňu Šajrát v provincii Homs.

Viac o téme: VýbuchBombaZákladňaútok Sýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu