Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obrovské nešťastie v Egypte: VIDEO Hromadná havária a výbuch, 19 mŕtvych a 30 zranených

(Zdroj: Repro foto YouTube/EFE in English)

KÁHIRA - Najmenej 19 mŕtvych a 30 zranených si vyžiadal výbuch, ku ktorému došlo v nedeľu večer v centre egyptskej metropoly Káhira. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na egyptské ministerstvo zdravotníctva.

Výbuchu nasledoval po zrážke štyroch vozidiel pred štátnym ústavom pre výskum rakoviny. Všetci pacienti a pracovníci centra sú v poriadku, uviedlo ministerstvo. Podľa očitých svedkov bolo v blízkosti ústavu počuť hlasný tresk a následne vypukol požiar.

Príčinu výbuchu majú zistiť vyšetrovatelia, ktorých na miesto vyslala prokuratúra. V egyptských médiách sa objavili špekulácie aj o explózii plynu. Ministerstvo vnútra podľa agentúry AP uviedlo, že jedno auto nečakane zrýchlilo a zrazilo sa s ostatnými, pričom so zatiaľ neznámych príčin nastal výbuch. Bezprostredne tiež nebolo známe, či sa všetky obete nachádzali v havarovaných vozidlách.

Incident vyšetruje egyptská prokuratúra, citovala agentúra Reuters nemenované zdroje. Zatiaľ však žiadny z úradov oficiálne nenaznačil, že by mohlo ísť o útok.

Národný ústav pre výskum rakoviny sa nachádza pri rieke Níl, niekoľko kilometrov od námestia Tahrír, jedného z hlavných miest, kde sa v roku 2011 odohrávali demonštrácie, ktoré viedli k zosadeniu dlhoročného prezidenta Husního Mubaraka. V jeho okolí sa nachádza niekoľko vládnych budov vrátane ministerstva spravodlivosti a úradu predsedu vlády, ako aj zahraničné ambasády.

Dopravné nehody si v Egypte každý rok vyžiadajú veľký počet mŕtvych, len vlani to bolo viac ako 3000 úmrtí a cez 12.000 zranených. Vedľa zlého stavu vozoviek aj vozidiel má nehody podľa agentúry DPA na svedomí predovšetkým bezohľadné správanie vodičov, ktorí ohrozujú nielen svoj život, ale aj životy ostatných účastníkov premávky. 

Viac o téme: NehodaVýbuchEgyptKáhira
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu