Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Miliardára z VIDEa s Trumpom našli v cele na pokraji smrti: Je obvinený zo zneužívania dievčat

Jeffrey Epstein Zobraziť galériu (5)
Jeffrey Epstein (Zdroj: SITA/AP/New York State Sex Offender Registry)

NEW YORK - Americký finančník Jeffrey Epstein, ktorý je obvinený z pohlavného zneužívania maloletých, sa možno pokúsil o samovraždu. Našli ho totiž v jeho väzenskej cele so zraneniami na krku, pričom bol len čiastočne pri vedomí. Informovali o tom v stredu viaceré americké médiá s odvolaním sa na zdroje z prostredia bezpečnostných zložiek a justície.

Zverejnili škandalózne VIDEO Trumpa s obvineným pedofilným miliardárom: Obchytávanie žien na párty

Vyšetrovatelia sa podľa denníka New York Post domnievajú, že Epstein si mohol zranenia spôsobiť zámerne, aby sa dostal z väzby, ktorú mu súd nedovolil na kauciu opustiť. Rovnako je ale možné, že sa pokúsil o samovraždu, alebo mu ublížil iný väzeň, dodal New York Post. O motíve samovraždy povedal istý činiteľ tiež televízii NBC, ďalší zdroj ale upozornil, že zranenia nevyzerali vážne, preto to mohol byť trik, aby sa dostal do nemocnice.

Jeffrey Epstein
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Florida Department of Law Enforcement)

Podľa NBC už vyšetrovatelia vypočuli uväzneného bývalého policajta Nicholasa Tartaglioneho, ktorý sa zodpovedá zo štvornásobnej vraždy s drogovým pozadím a ktorý je zaradený v rovnakom oddelení s Epsteinom. Právny zástupca Tartaglioneho ale tvrdí, že jeho klient nič nevidel a Epsteina sa ani nedotkol, naopak s ním dobre vychádzal.

Zdravotný stav Epsteina nie je známy. Podľa New York Post ho našla ochranka na zemi v polobezvedomí. Ďalšie médiá uvádzajú, že nebol pri vedomí a že bol v tvári domodra.

Epstein na archívnej nahrávke s Donaldom Trumpom
Zobraziť galériu (5)
Epstein na archívnej nahrávke s Donaldom Trumpom  (Zdroj: nbc)

Miliardár Epstein čelí obvineniu zo založenia zločineckej siete, ktorá mu umožňovala pohlavne zneužívať desiatky neplnoletých dievčat. Hrozí mu až 45 rokov väzenia. Súd v New Yorku minulý týždeň zamietol jeho žiadosť o prepustenie na kauciu. Prokurátor sa totiž obával, že tento bohatý finančník má dostatok prostriedkov na to, aby opustil Spojené štáty a že by jeho prepustenie mohlo predstavovať bezpečnostné riziko. Jeffrey Epstein má predstúpiť pred súd 31. júla. 

Jeffrey Epstein
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR (AP Photo/Palm Beach Sheriff's Office, File))

Zaujímavosťou je, že v manhattanskej väznici Metropolitan Correctional Center spolu s Epsteinom krátko pobýval aj mexický narkobarón Joaquín Guzmán, prezývaný Prcek, ktorého pred týždňom súd poslal na doživotie za mreže. Krátko po verdikte bol Guzmán, preslávený dvoma úspešnými útekmi z väzenia, v tichosti prevezený do Colorada do neslávne preslávenej väznice s najprísnejšou ochranou. Týmto typom väzníc, ktoré sú vyhradené pre najhorších zločincov, sa v USA hovorí supermax a podľa kritikov sa mimoriadne ostrý režim a dlhodobý pobyt v osamelosti v cele, kde trávia 23 hodín denne, podpisujú na psychickom stave väzňov.

Viac o téme: SamovraždaVäzbaútok Jeffrey Epstein
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu