Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Hororová nehoda v Chorvátsku: Toto je rodina, do ktorej nabúral šialenec na BMW v obrovskej rýchlosti

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: FB/Nezavisni cestarski sindikat, FB/Ana D.)

ZÁHREB - Chorvátske médiá stále zamestnáva štvrtková vážna nehoda, ku ktorej došlo o 12.45 pri diaľničnej mýtnici Sveta Helena. Mladý vodič (35) tam bez brzdenia v rýchlosti okolo 150 km/h zozadu napálil do Škody s maďarským evidenčným číslom, ktorej posádka spomalila pred bránou, aby mohla zaplatiť. Po náraze ju odhodilo do betónových zvodidiel, potom do mýtneho domčeka, kde sa otočila okolo svojej osi a vrazila do ďalšej kabíny aj ďalšieho maďarského vozidla. Trojčlennú rodinu previezli do nemocnice vo vážnom stave. Ozren M. z Čakovca, ktorý sedel za volantom BMW, bol pod vplyvom liekov a drog a mal telefonovať s priateľkou.

V Škode spolu cestovali Daniel Dobrenov (38), bývalý tréner chorvátskej tenistky Petry Martičovej, jeho manželka Ana (38) a ich sedemročný syn. Do krajiny prišli z Budapešti, kde pristáli po lete z Austrálie. V Záhrebe sa mali stretnúť s priateľmi a potom vyraziť na dovolenku na jeden z ostrovov pri Zadare. Tam sa už však nedostali. Ich plány skrížil Ozren M. na BMW, ročník výroby 2007, ktorý do nich narazil pri mýtnej bráne v obrovskej rýchlosti.

Rodina Dobrenovcov
Zobraziť galériu (6)
Rodina Dobrenovcov  (Zdroj: FB/Ana D.)

Aj keď pri havárii došlo okrem BMW a Škody aj k poškodeniu ďalších dvoch áut Audi a Ford, ich vodičom (32, 49) sa nič nestalo. Ozren M. taktiež vyšiel z auta po svojich. Svedkovia pre 24sata.hr uviedli, že vystúpil úplne roztrasený a držal sa za hlavu. "Bože, čo som to urobil?" opakoval v šoku. Z neveľkej diaľky potom sledoval, ako sa hasiči snažia zo zdemolovanej Škody vyslobodiť trojčlennú rodinu. Sám si z BMW nemohol vziať nič.

Hororová nehoda v Chorvátsku:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Nezavisni cestarski sindikat)

Jutarnji List sa odvoláva na neoficiálne zdroje, podľa ktorých sa mladík po telefóne hádal so svojou priateľkou. Túto skutočnosť však bude musieť ešte potvrdiť telekomunikačná spoločnosť. Tempomat mal mať nastavený na 150 km/h a pred mýtnou bránou vôbec nespomalil. Test na alkohol bol negatívny. Následne vyšetrenie krvi však odhalilo prítomnosť drog a liekov.

V minulosti mal skončiť na psychiatrickej klinike, keď ho doma našli v bezvedomí. Pravdepodobne za to mohli narkotiká, speed či extáza. Maxportal.hr uviedol, že podľa obyvateľov Čakovca mal problémy s opiátmi aj predtým. Pochádza z podnikateľskej rodiny, no nikdy sa vraj nesprával ako boháč.

Hororová nehoda v Chorvátsku:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Nezavisni cestarski sindikat)

Kristijan Koščec, veliteľ dobrovoľného hasičského zboru, ktorý zasahoval pri nehode, sa pre RTL Danas vyjadril, že spolu s kolegami za 10 posledných rokov nič také nevideli. Všetko bolo rozbité a stlačené, takže ich práca bola veľmi namáhavá. Trvalo to 20 až 25 minút, kým sa im podarilo vytiahnuť tri zakliesnené osoby. No za daných podmienok to bol ešte celkom rýchly čas.

Koščec dodal, že sa najprv chceli dostať k chlapcovi, ale to nebolo možné, pretože BMW skončilo na streche Škody. Museli preto najprv rozrezať kov a dostať sa najprv k matke a otcovi a až potom k ich synovi. Rodičia boli pri vedomí a komunikovali s nimi. Chlapček zozadu kričal: "Bolí, bolí."

Všetkých troch previezli vo vážnom stave do nemocnice. Našťastie správy o mužom zdraví sú dobré. Prebrali ho už z umelého spánku. Dieťa utrpelo zlomeninu stehennej kosti a taktiež sa zotavuje. Ak Ozrena M. uzná súd vinným zo spôsobenia dopravnej nehody, hrozí mu až osem rokov väzenia. 

Viac o téme: BmwNehodaChorvátskoZrážkaMýtnicaAna Dobrenov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu