Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obvinenia zo zasahovania do volieb v USA sú preč: Sankcie zostávajú

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool)

MOSKVA - Obvinenia voči Rusku z údajného zasahovania do vnútorných záležitostí Spojených štátov boli stiahnuté, ale sankcie uvalené v tejto súvislosti na Moskvu stále zostávajú v platnosti. V predvečer oficiálnej návštevy Talianska to v rozhovore pre denník Corriere della Sera vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin.

"Vrcholom absurdnosti bolo obvinenie Ruska zo zasahovania do amerických (prezidentských) volieb. Dobre vieme, ako sa to celé skončilo - ničím. Závery Muellerovej komisie o absencii takejto konšpirácie sú pochopiteľné; nebolo totiž možné nájsť fakty, pretože jednoducho neexistujú. Sankcie uvalené na našu krajinu pod zámienkou týchto obvinení však zostávajú stále v platnosti," povedal Putin.

Šéf Kremľa dodal, že Moskva má záujem o obnovenie plnoformátovej interakcie medzi Ruskom a EÚ, o zachovanie mieru, bezpečnosti a stability európskeho svetadielu. "Sme pripravení na konštruktívnu spoluprácu so všetkými politickými silami, ktoré dostali mandát od európskych voličov," zakončil ruský preziden.

Putin sa počas svojej štvrtkovej jednodňovej návštevy Talianska stretne s talianskym prezidentom Sergiom Mattarellom, premiérom Giuseppem Contem a bývalým talianskym premiérom Silviom Berlusconim. Zúčastní sa aj na zasadnutí Fóra rusko-talianskeho dialógu občianskej spoločnosti. Ešte predtým navštívi Vatikán, kde má na programe stretnutie s pápežom Františkom.

Viac o téme: VoľbyObvineniaSankcieRuskoUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu