Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pápež na vatikánskej omši varoval pred vlažnými kresťanmi: Je to začiatok konca

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP/Andrew Medichini)

VATIKÁN - Pápež František upozornil v sobotu veriacich, aby z nich neboli samoľúbi alebo "vlažní" kresťania, ale zachovávali si v srdci vždy pokoru. Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi celebroval v Bazilike sv. Petra omšu pri príležitosti sviatku apoštolov Petra a Pavla, svätých patrónov mesta Rím, píše agentúra AP.

"Kedykoľvek sa považujeme za múdrejších alebo lepších, než sú ostatní, je to začiatok konca," zdôraznil František. Napomenul veriacich, aby neboli "vlažnými" kresťanmi, ktorí žijú "polovičato" a nechávajú svoju lásku vychladnúť.

Podľa tradície zachovávanej 29. júna pápež požehnal pália - biele vlnené štóly určené pre cirkevných hodnostárov, vymenovaných v priebehu uplynulého roka za metropolitných arcibiskupov, približuje AP. František sa zmienil aj o delegácii ekumenického patriarchátu na sobotnej vatikánskej bohoslužbe. Prítomnosť týchto pravoslávnych kňazov "nám pripomína, že nesmieme šetriť ani v úsilí o dosiahnutie plnej jednoty medzi veriacimi", citoval najvyššieho pontifika Vatikánsky rozhlas.

Viac o téme: OmšaKresťaniaPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu