Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mladík trafil jackpot: VIDEO Výhra 768 miliónov ho priviedla do šialenstva, prekričal 10 minút

Manuel Franco vyhral v lotérii Powerball.
Manuel Franco vyhral v lotérii Powerball. (Zdroj: YouTube/YouTube/NBC News)

WISCONSIN – Cez noc milionárom sa stal 24-ročný Američan, ktorý skúšal šťastie od svojich osemnástin. V lotérii Powerball vyhral neuveriteľných 768 miliónov dolárov. Len čo sa to dozvedel, niekoľko minút prekričal, taký bol šťastný!

Tretí najväčší jackpot v lotérii Powerball vyhral 24-ročný Manuel Franc z amerického štátu Wisconsin. Šťastlivec nadobudol vyše 768 miliónov dolárov, čo je v prepočte viac ako 685 miliónov eur.      

Ako prezradil na tlačovej konferencii vedenej predstaviteľmi Wisconsin Lottery, po zistení, že vyhral, asi päť či desať minút nepretržite kričal od šťastia. „Bol som ako šialený,“ povedal Franco. „Keď som sa pozrel na tri ďalšie čísla, všetky sa zhodovali. Rozbúchalo sa mi srdce, rozpumpovala sa mi krv, odrazu mi bolo veľmi teplo. Začal som kričať,“ spomína mladík na svoj najšťastnejší deň s tým, že o niekoľko dní dal v práci výpoveď.  

Žreb si kúpil 27. marca na čerpacej stanici Speedway v meste Milwaukee. Pumpa zaň dostane 100-tisíc dolárov. „Vošiel som do Speedway a kúpil som si žreby za desať dolárov,“ hovorí muž, ktorý skúšal šťastie šesť rokov.


Čítajte aj: Smutný príbeh milionára: V lotérii vyhral 390 miliónov, ale potom sa mu život zmenil na peklo


Mal dve možnosti, ako so svojou výhrou naložiť. Buď si ju dať vyplatiť naraz, pričom by prišiel o 291 miliónov, alebo si ju nechať vyplácať postupne počas 29 rokov. Zvolil si tú prvú. Ako povedal, chce si zabezpečiť bezstarostnú budúcnosť a podieľať sa na tom, aby tento svet spravil lepším. Zdá sa tak, že istú čiastku venuje na dobročinné účely.

Zdôraznil, že s peniazmi chce hospodáriť zodpovedne, preto si najal aj tím právnikov a finančných poradcov. Nechce totiž, aby sa dopustil zlých rozhodnutí.

Viac o téme: JackpotLotériaVýhra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu