Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čech vyhral v lotérii lamborghini pápeža Františka! Za desať dolárov takmer milión

Luxusný automobil, ktorý patril pápežovi Františkovi, vyhral Čech s uvedeným menom Vlada N. Zobraziť galériu (3)
Luxusný automobil, ktorý patril pápežovi Františkovi, vyhral Čech s uvedeným menom Vlada N. (Zdroj: TASR/L'Osservatore Romano/Pool Photo via AP, omaze.com)

VATIKÁN - Jedinečný biely model vozu Lamborghini Huracán, ktorý od francúzskeho automobilového priemyslu dostal vlani papež František, získal v internetovej charitatívnej lotérii Čech, ktorý ma na stránke lotérie uvedené meno Vlada N.

Informoval o tom server omaze.com, prostredníctvom ktorého sa lotéria uskutočnila. Najnižší možný vklad bol desať dolárov (8,87 eura). Pápež darované športové vozidlo posvätil a na kapotu pridal svoj podpis.
 
Čech vyhral v lotérii
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/L'Osservatore Romano/Pool Photo via AP)
Lotéria vyniesla celkom 200-tisíc eur a jej výnos bude určený na obnovu kresťanských kostolov, ktoré boli zničené radikálnou skupinou Daeš v Iraku a na pomoc tamojším kresťanom.
Na mieru vyrobené auto v pápežských farbách bielej a zlatej bolo najskôr vydražené v aukcii Sotheby's v Monaku za 715-tisíc eur. Víťazom, ktorým bola podľa serveru Novinky.cz jedna španielska autopožičovňa, ale transakciu nedokončila. Usporiadatelia akcie sa preto rozhodli pre charitatívnu internetovú lotériu.
 
Čech vyhral v lotérii
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/L'Osservatore Romano/Pool Photo via AP)
Pápež je na nezvyčajné dary zvyknutý. V minulosti už dostal napr. motorku Harley-Davidson, ktorú následne tiež poslal do charitatívnej aukcie.
Viac o téme: LotériaLamborghiniPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu