Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smutný príbeh milionára: V lotérii vyhral 390 miliónov, ale potom sa mu život zmenil na peklo

Jack Whittaker v roku 2002 vyhral v lotérii viac ako 390 miliónov eur. Zobraziť galériu (5)
Jack Whittaker v roku 2002 vyhral v lotérii viac ako 390 miliónov eur. (Zdroj: YouTube/Dreama Hatcher, YouTube/Unplugged)

ZÁPADNÁ VIRGÍNIA - Dnes už 71-ročný Jack Whittaker ľutuje, že pred šestnástimi rokmi si kúpil šťastný žreb, ktorý ho obohatil o viac ako 390 miliónov eur. Američan prišiel kvôli peniazom o to, čo sa nedá kúpiť – o životy svojich najbližších i lásku svojej manželky. Krátko po tom, čo sa z nenápadného muža stal cez noc milionár, začala sa naňho lepiť smola.

Predtým, než Jack Whittaker 26. decembra v roku 2002 vyhral v lotérii Powerball viac ako 390 miliónov eur, bol v spoločnosti považovaný za niktoša. Keď sa však stal cez noc obrovským boháčom, zažalo mu lichotiť množstvo ľudí.  

Jack Whittaker v roku 2010.
Zobraziť galériu (5)
Jack Whittaker v roku 2010.  (Zdroj: YouTube/Dreama Hatcher, YouTube/Unplugged)

Krátko po prevzatí výhry kúpil dom i auto predavačke, ktorá mu v obchode predala šťastný žreb. Bola ňou Brenda Higginbothamová, ktorá pre britský denník opísala, ako celá tragédia začala.

Podľa jej slov začali Jacka navštevovať cudzí ľudia, ktorí hrali na jeho citovú stránku. „Mnohí z nich mali rakovinu alebo im zomieralo dieťa. Lámalo to srdce,“ spomína Brenda s tým, že spočiatku Jack zvykol veľa utrácať aj za zábavu.

Brandi Braggová, vnučka Jacka Whittakera.
Zobraziť galériu (5)
Brandi Braggová, vnučka Jacka Whittakera.  (Zdroj: YouTube/Unplugged)

Spomenula zážitok, keď prišiel v roku 2002 osláviť Silvestera do striptízového klubu a na bar položil cca 45-tisíc eur. No ako plynul čas, Jack začal ľuďom chradnúť pred očami. „Prišiel v špinavom oblečení a neoholený,“ vysvetľuje Brenda.

Jack Whittaker v roku
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/Dreama Hatcher, YouTube/Unplugged)

Potom však prišlo ešte niečo horšie. Jack začal mať aj psychické problémy. Predavačka spomína, že po nadobudnutí miliónového obnosu najprv vystupoval ako Jack, ktorý v lotérii vyhral všetky tie peniaze. Neskôr sa zmenil na muža, ktorý chcel mať všetko, o čo si požiadal. Tvrdil, že môže, „pretože má viac peňazí než Boh,“ dodala.    

O jeho finančnej nezávislosti sa dozvedeli aj zlodeji, ktorí mu z auta odcudzili kufrík, v ktorom mal približne pol milióna eur. Nosil ho vraj vždy pri sebe. Neskôr čelili Brenda spolu s jej zamestnancom obvineniu z pokusu o zdrogovanie Whittakera, aby ho pod vplyvom návykovej látky okradli o finančnú hotovosť.  

Jewell, manželka Jacka Whittakera.
Zobraziť galériu (5)
Jewell, manželka Jacka Whittakera.  (Zdroj: YouTube/Dreama Hatcher, YouTube/Unplugged)

Dva roky po tučnej výhre si Jackova 16-ročná vnučka Brandi Braggová siahla na život. Tínedžerka sa doma predávkovala drogami. Pravdepodobne ju k tomu viedlo aj to, že prišla o všetkých svojich kamarátov i prvého priateľa. Vtedy ho jeho manželka Jewell obvinila, že za smrť dievčaťa je zodpovedná jeho výhra v Powerballe.    


Čítajte aj: Ľubomíru (23) opantala vízia bohatstva: Podvodník od nej vylákal stovky eur! Sľuboval jej milión


Tri roky po tragédii Jack vyhlásil, že je na mizine. Okrem toho, že naňho v roku 2003 podala zamestnankyňa kasína žalobu za sexuálne obťažovanie, opustila ho i Jewell. V roku 2009 ho zasiahla smrť jeho dcéry Ginger Braggovej a pred dvomi rokmi mu vyhorel rodinný dom, ktorý nemal poistený.

„Moja vnučka zomrela kvôli peniazom. Bola svetlom v mojom živote. Moja žena povedala, že ten žreb sme mali roztrhať. Nuž, teraz si želám to isté,“ povedal Jack na sklonku októbra v rozhovore pre britský denník.    

Viac o téme: WhittakerLotériaVýhra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu