Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tínedžerka letela z Prahy, keď pozrela pod sedadlo, zhrozila sa: Teraz sa ešte viac bojím lietať!

Ellie Evansová
Ellie Evansová (Zdroj: Twitter/Ellie Evans)

TELFORD - Osemnásťročná Ellie Evansová zostala v šoku, keď po prílete z Prahy do Londýna zistila, že pod sedadlom jej chýba záchranná vesta. Komunikácia s vedením leteckej spoločnosti Ryanair sa skončila, keď zhrozenú pasažierku požiadali o usvedčujúce fotografie. Odvtedy márne čaká na vysvetlenie.

Podľa pravidiel EÚ musí mať každý cestujúci v lietadle k dispozícii záchrannú vestu, ak let zahŕňa trasu nad morom dlhú päťdesiat námorných míľ. Lenže v prípade Ellie Evansovej zostali pravidlá len na papieri. 16. marca po prílete z Prahy na londýnske letisko Stansted totiž zistila, že pod jej sedadlom vesta chýba. "Takéto zistenie veľmi nepomohlo môjmu strachu z lietania," napísala na sociálnej sieti.

Viac ako 160-kilometrový let nad morom teda absolvovala bez toho, aby mala možnosť v prípade núdze chrániť si holý život. Všimla si to vtedy, keď zbadala, že taška pod jej sedadlom je otvorená a prázdna. A hoci na sedadle pred ňou nechýbal vyznačený návod, ako by mala v prípade núdze postupovať, ona sama by v takejto situácii zrejme veľa možností nemala. 

Pawel (75) letel z Británie do Gdanska: Keď si chcel objednať taxík domov, zostal v strašnom šoku

Po zverejnení Evansovej tvítu požiadalo vedenie aeroliniek Ryanair pasažierku o ďalšie podrobnosti. Tam to ale skončilo a Ellie doteraz  čaká na vysvetlenie alebo ospravedlnenie. "Upozorňovala som personál priamo na palube pri odchode z lietadla, ale nie som si celkom istá, či sa niekto obťažoval a vyriešil to," uzavrela. 

Viac o téme: LietadloRyanairZáchranná vesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu