Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Smrť ako z hororu: Chovateľa zabil jeho vlastný vták

Kauzár Zobraziť galériu (3)
Kauzár (Zdroj: Getty Images)

MIAMI - Chovateľ vtákov na Floride v Spojených štátoch zahynul po tom, čo na neho na jeho farme zaútočil kazuár veľkoprilbý. Podľa amerických úradov sedemdesiatpäťročný muž pravdepodobne v blízkosti tohto obrovského nelietavého vtáka zakopol a spadol, kazuár sa na neho vrhol a smrteľne ho zranil svojimi ostrými pazúrmi.

Lekári už seniorovi Marvinovi Hajosovi, ktorý žil v meste Gainsville, nedokázali pomôcť. Floridské úrady začali vyšetrovanie prípadu. "Počiatočné informácie nasvedčujú tomu, že to bola tragická nehoda," vyhlásil hovorca úradu šerifa Brett Rhodenizer.​

Kazuár veľkoprilbý je najväčší zástupca čeľade kazuárovitých a druhý najťažší vták na svete, ktorého hmotnosť sa pohybuje pre samice okolo 58 kilogramov a pre samcov okolo 30 kilogramov. Dĺžka tela môže dosiahnuť až 1,5 metra. Kazuár obýva tropické dažďové lesy v severovýchodnej Austrálii, východnej Indonézii a na Novej Guinei. 

Smrť ako z hororu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Perie má tuhé, aby ho chránilo v hustom poraste v pralesoch. Jeho najnápadnejším znakom je "prilbica", podľa ktorej bol pomenovaný. Ak je kazuár zahnaný do úzkych alebo sa cíti ohrozený, vyskočí a pazúrmi môže spôsobiť vážne zranenia i ľuďom, smrteľné sú však tieto zranenia len ojedinele. 

Viac o téme: SmrťChovateľVtákútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu