Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Strelec z pražskej nemocnice je vo väzbe: Polícia sa bojí, že by vyčíňal ďalej

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PRAHA - Pražský súd poslal v nedeľu do väzby muža liečeného na oddelení hematológie v nemocnici v mestskej štvrti Vinohrady, ktorý je podozrivý z pokusu o vraždu dvoch spolupacientov na izbe. Jeden z nich zraneniam podľahol.

Pojednávanie obvodného súdu sa konalo v areáli nemocnice, policajná eskorta mala potom príkaz prepraviť muža do väznice Pankrác, v ktorej poskytujú aj nemocničnú starostlivosť. Informácie priniesol český portál Novinky.cz. Dôvodom väzby je hrozba, že muž, ktorý sa lieči na onkologické ochorenie, by mohol pokračovať v trestnej činnosti - už je z nej aj obvinený.

Advokát muža Martin Hádek nepodal po dohode s klientom proti väzbe sťažnosť, preto je súdne uznesenie právoplatné. Muža mali previezť do väzobnej väznice na pražskom Pankráci, kde je aj nemocnica s poliklinikou a kde mu bude poskytnutá lekárska starostlivosť. Tragický incident sa stal v noci na sobotu na oddelení hematológie. Približne 70-ročný muž postrelil dvoch pacientov, ktorí mu údajne prekážali. Útočníka spacifikovala zdravotná sestra.

Jeden zo zranených v sobotu zomrel, druhý postrelený je mimo ohrozenia života. Podľa informácií médií mal šťastie, keď sa mu vzhľadom k uhlu streľby náboj odrazil od lebky. Prípad vyšetrujú kriminalisti z oddelenia vrážd, ktorí strelca v sobotu obvinili z pokusu o vraždu dvoch alebo viacerých ľudí. Obvinený, ktorý mal zbraň legálne, podľa kriminalistov odmietol pred políciou vypovedať. Po úmrtí jedného z pacientov sa trestný čin zrejme prekvalifikuje na dokonaný. Súd môže udeliť až výnimočný trest, pripomenul spravodajský portál Novinky.cz.

Viac o téme: NemocnicaStreľbaVäzeniePolícia Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu