Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vo Washingtone to opäť vrie: Končí ďalší dôležitý človek, nedohodol sa s Trumpom

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Carolyn Kaster)

WASHINGTON - Nick Ayers, o ktorom americké médiá hovorili ako o predpokladanom novom šéfovi kancelárie prezidenta USA Donalda Trumpa, v Bielom dome končí. Oznámil to v nedeľu na Twitteri samotný Ayers s tým, že z Bieleho domu odíde koncom tohto roka. Informovala o tom agentúra DPA.

O doterajšom šéfovi kancelárie viceprezidenta Mikea Pencea sa v amerických médiách hovorilo ako o jednom z najpravdepodobnejších nástupcov vedúceho kancelárie Bieleho domu Johna Kellyho, ktorého odchod z funkcie oznámil v sobotu prezident Trump. Podľa zistení amerických médií sa Trump a 36-ročný Ayers nepohodli na podmienkach kontraktu. Spravodajská stanica CNN s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z Bieleho domu uviedla, že Trump od neho žiadal dvojročnú zmluvu, čo však Ayers odmietol.

Ayers svoj odchod do konca tohto roka potvrdil. Vo svojom tvíte sa Trumpovi a Penceovi poďakoval sa možnosť a česť pracovať v americkej administratíve v Bielom dome. Podľa agentúry AP bude Ayers pre Trumpov tím pracovať aj naďalej. Generál vo výslužbe Kelly (68), ktorý krátko pôsobil ako minister vnútornej bezpečnosti, dostal za úlohu obnoviť poriadok v Bielom dome, keď v júli 2017 prevzal funkciu šéfa kancelárie od Reincea Priebusa.

Jeho odchodom sa rozšíri dlhý zoznam poradcov i členov kabinetu, ktorí za Trumpa prišli a odišli z Bieleho domu. Pôjde tiež o druhú personálnu výmenu na vysokej vládnej úrovni, ktorú Trump oznámil od volieb zo 6. novembra - po tom, ako v novembri na prezidentovu žiadosť odstúpil minister spravodlivosti Jeff Sessions.

Viac o téme: USADonald TrumpNick Ayers
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu