Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trumpov poradca: Stretnutie s Putinom nebude možné, kým Rusko nevráti zajaté lode

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Markus Schreiber)

WASHINGTON - Stretnutie lídrov Spojených štátov a Ruska nebude možné, kým Moskva neprepustí ukrajinské lode a námorníkov zadržaných počas kerčského incidentu na konci novembra. Vyhlásil to poradca amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť John Bolton. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Interfax s odvolaním sa na americké médiá.

"Nevidím podmienky na to, aby sa podobné stretnutie mohlo v dohľadnom čase uskutočniť", vyhlásil podľa amerických médií Bolton. Doplnil, že podobné stretnutie nebude možné, kým Rusko neprepustí zajaté lode a príslušníkov ukrajinských ozbrojených síl. Tým za údajné nelegálne prekročenie hraníc Ruskej federácie hrozí odňatie slobody na šesť rokov.

Americký prezident Donald Trump a jeho ruský náprotivok Vladimir Putin sa mali pôvodne stretnúť počas samitu skupiny G20, ktorý sa konal koncom novembra v Argentíne. Nakoniec však americký prezident stretnutie odvolal práve v súvislosti s incidentom v Kerčskom prielive. Rusko 25. novembra v oblasti Kerčského prielivu zajalo spoločne s posádkami tri lode ukrajinských námorných síl. Tento incident vyvolal obavy z prepuknutia otvoreného vojenského konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou.​

Viac o téme: StretnutieDonald TrumpVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu