Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trumpa rozrušil útok v Štrasburgu: Práve kvôli tomu postavíme múr na hraniciach s Mexikom

Americký prezident chce získať ďalšie peniaze od Kongresu na stavbu múru na hraniciach s Mexikom.
Americký prezident chce získať ďalšie peniaze od Kongresu na stavbu múru na hraniciach s Mexikom. (Zdroj: SITA/AP Photo/Jacquelyn Martin)

WAHSINGTON - Americký prezident Donald Trump sa v stredu odvolal na utorkovú streľbu vo francúzskom Štrasburgu, aby od amerického Kongresu získal ďalšie zdroje financií na výstavbu múru na hranici USA s Mexikom. Informovala o tom agentúra AP.

"Ďalší veľmi nepríjemný útok vo Francúzsku. Chystáme sa ešte viac posilniť naše hranice. Chuck a Nancy nám musia dať hlasy, aby sme posilnili pohraničnú stráž," napísal Trump na Twitteri. Prezident narážal na utorkové stretnutie s lídrami demokratickej menšiny v Snemovni reprezentantov a Senáte - Nancy Pelosiovou a Chuckom Schumerom.Pri utorkovej streľbe v blízkosti vianočných trhov v historickom jadre Štrasburgu zahynuli v utorok večer traja ľudia a najmenej 13 ďalších utrpelo zranenia. Po páchateľovi pátra niekoľko stoviek príslušníkov bezpečnostných zložiek.

Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo v stredu podľa AP povedal, že pri útoku neboli zabití ani zranení žiadni americkí občania, a takisto zdôraznil potrebu posilnenia ochrany hraníc. Donald Trump v januári 2017 podpísal dva výnosy týkajúce sa výstavby bezpečnostného múru na hranici USA s Mexikom a nelegálnej migrácie. Jedno z nariadení počíta s posilnením financovania agentov pohraničnej stráže, rozšírením zadržiavacích priestorov pre ilegálnych migrantov a zaisťuje deportácie osôb.

Viac o téme: MúrTeroristiUSADonald TrumpMexikoŠtrasburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu