Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Odporný čin dievčaťa (15) v Čechách: Mučila školáčku (10) a odsekla jej prst!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Pätnásťročné dievča, ktoré vlani v októbri mučilo v lese v Brne desaťročnú školáčku a odseklo jej sekerkou prst na ruke, dostalo štvorročný trest väzenia. Vrchný súd v Olomouci ho dnes potvrdil a rozsudok nadobudol právoplatnosť, informoval server Novinky.cz hovorca súdu Vladimír Lichnovský.

Prípadom sa súd vzhľadom na vek páchateľky a jej obete zaoberal za zatvorenými dverami. Hovorca dodal, že odsúdená si môže podať dovolanie na Najvyšší súd. Trest si odpyká vo väzení alebo v osobitnom oddelení pre mladistvých. Navyše ju súd zaviazal uhradiť náhradu škody vo výške 370.000 Kč (takmer 14-tisíc eur).

Ak by bola plnoletá, hrozil by jej za pokus o vraždu dieťaťa až 20-ročný alebo výnimočný trest, uviedli Novinky.cz. Páchateľka vylákala vlani v októbri školáčku do lesa, kde ju priviazala k stromu a mučila. Spôsobila jej nožom rezné zranenia a potom jej podľa televízie Nova odsekla sekerkou prst na ruke. Obeti sa podarilo utiecť, v šoku skončila v nemocnici. U mučiteľky objavili po zadržaní prst jej obete.

Viac o téme: TýranieČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu