Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Únos chlapca (11) je dodnes záhadou: Objavil sa na ohavných záberoch gangu pedofilov! Rodičia sú zúfalí

(Zdroj: X/case_file/Getty Images)

FAMALICÃO – Jedenásťročný Rui Pedro zmizol v roku 1998 v Portugalsku. Stalo sa tak o necelých desať rokov predtým, ako v tej istej krajine zmizla iba trojročná Madeleine McCannová. Neskôr sa chlapcove fotografie objavili na zvrátenej webovej stránke prevádzkovanej pedofilným gangom.

Keď sa v roku 2007 objavili správy o zmiznutí Madeleine McCannovej, švajčiarsky turista bol svedkom toho, ako mladý chlapec v reštaurácii kričal: „Aj ja som unesený. Som z Famalicão a nikto ma nehľadá.“ Portugalská polícia tvrdí, že táto výpoveď údajne nezodpovedá tomu, čo vie o prípade Ruia Pedra Teixeiru Mendonçu, ktorý zmizol v marci 1998 vo veku 11 rokov. Rui Pedro bol naposledy videný v blízkosti pracoviska svojej matky v Lousade, neďaleko Famalicão v severnom Portugalsku, informuje podcast Unsolved Cases.

Rui Pedro navštívil svoju mamu na bicykli a požiadal o povolenie navštíviť svojho 22-ročného kamaráta Afonsa Diasa. To mu však matka Filomena Teixeiraová nedovolila a namiesto toho ho požiadala, aby sa hral na opustenom pozemku mimo kancelárie. Chlapcovo zmiznutie si všimla až o niekoľko hodín neskôr, keď učiteľ Rui Pedra zavolal rodičom a spýtal sa, prečo chlapec neprišiel na hodinu. Rodičia okamžite zalarmovali políciu.

Sex s chlapcom za peniaze

Ako prvého privolali na výsluch chlapcovho kamaráta Diasa. „Vo viditeľne narušenom emocionálnom stave tvrdil, že nevie, kde sa Rui Pedro nachádza, ale navrhol, aby polícia uzavrela hranice,“ informuje podcast. Neskôr sa objavili obvinenia, že priateľstvo medzi 11-ročným chlapcom a 22-ročným vodičom nákladného auta mohlo byť ešte zvrátenejšie, ako si rodičia Rui Pedra predstavovali. Sexuálna pracovníčka Alcina Diasová neskôr polícii povedala, že neznámy muž údajne priviedol Ruia do jej domu v deň zmiznutia a chcel, aby s chlapcom mala sex za peniaze. Povedala, že Rui Pedro bol uplakaný a rozrušený, snažila sa ho upokojiť a spýtala sa, či jeho matka vie, kde je.

Mladého chlapca, o ktorom sa predpokladá, že je Rui Pedro s neznámym mužom v strednom veku, možno vidieť na snímkach niekoľkých turistov, ktorí navštívili parížsky Disneyland v apríli 1998. Hoci úrady dostali niekoľko fotografií, portugalská polícia nedokázala jednoznačne identifikovať záhadného muža. Až v roku 2011 Alcina konečne na súde identifikovala Afonsa ako muža, ktorý priviedol Rui Pedra do jej domu. Afonso bol opäť predvedený na výsluch, ale jeho súdny proces v roku 2012 sa skončil oslobodením spod obžaloby pre nedostatok dôkazov. V roku 2014 bolo vznesené nové obvinenie a následne bol odsúdený na tri a pol roka väzenia. Bol prepustený v roku 2017 a stále tvrdí, že nevie, čo sa stalo Rui Pedrovi.

Hrôzostrašné detské porno

To, čo nasledovalo, však bolo oveľa temnejšie a znepokojujúcejšie. Šesť mesiacov po zmiznutí Rui Pedra viedla medzinárodná policajná operácia s kódovým názvom Operation Cathedral k zatknutiu niekoľkých údajných členov medzinárodného gangu pedofil s názvom „Klub Krajiny zázrakov“, ktorý zdieľal zábery sexuálneho zneužívania a mučenia na dark webe. Zhabaných bolo asi 750 000 ohavných záberov a videí a vyšetrovatelia identifikovali z dôkazov 1 263 obetí. Na záberoch našli aj Rui Pedra.

Úrady sa prípadu obrátili chrbtom

Portugalská polícia prípad uzavrela s tvrdením, že chlapca takmer určite zabili jeho únoscovia. Matka Rui Pedra kritizovala úrady v Portugalsku za ich neadekvátnu reakciu na zmiznutie jej syna. V súvislosti s rozsiahlym medzinárodným pátraním po Madeleine McCannovej povedala: „Je jasné, že polícia neurobila to isté, keď Rui Pedro zmizol. Operácia úradov nebola taká veľká.“

Viac o téme: PedofiliúnosDark webNevyriešený prípadRui Pedro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu