Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zomrela pri pôrode kvôli pochybeniu lekárov: Adelka bola zdravá, mohla žiť!

Nešťastný otec dieťatka Zobraziť galériu (2)
Nešťastný otec dieťatka (Zdroj: foto: tv markíza)

TRNAVA - Deväť mesiacov sa manželia tešili na svoje vytúžené dieťatko. Tehotenstvo bolo v úplnom poriadku. Na jeho konci však prišiel nečakaný zlom. Dievčatko po pôrode žilo iba chvíľku. Nešťastní rodičia ostali zdrvení. Prípad prevzal Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Dospel k záveru, že bábätku neposkytli správnu zdravotnú starostlivosť.

„Pred pôrodom jej skladáte kolísku a po pôrode ju zatvárate do truhličky," smúti nešťastný otec. Jeho manželka mala ukážkové tehotenstvo a na svoje prvé dieťatko sa mladí rodičia veľmi tešili. Mamička mala všetky výsledky vyšetrení počas tehotenstva v poriadku. Na pôrodnej sále to už však až tak dobre nevyzeralo.

Mladá mamička už pomaly začínala rodiť, no zdravotné sestry nemohli zohnať lekára. Tak začali viesť pôrod ony. Každá sekunda bola drahá. Ozvy bolo počuť stále menej. „Pristúpili k manželke, že už musíme rodiť. Tak pristúpili jedna k nej z boku a druhá pristúpila k rodidlám, že ona bude viesť ten pôrod. V tom momente sa vo dverách objavil doktor a pristúpil k samotnému pôrodu," opisuje priebeh pôrodu pre TV Markíza nešťastný otec.

„Začali padať ozvy, ale doktor vyhodnotil tento ultrazvuk, že to je normálne, že sa nedeje nič zlé," pokračuje otec zosnulého dievčatka.

Zomrela pri pôrode kvôli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Bábätko v brušku mamy bolo úplné zdravé a v poriadku, po pôrode však žilo iba chvíľočku. Prípadu sa ujal Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Dospeli k záveru, že nemocnica pochybila. „Nebolo zabezpečené adekvátne monitorovanie stavu plodu počas I. doby pôrodnej, nesprávne zvolený spôsob vedenia pôrodu," zhodnotil prípad úrad.  

Po pôrode sa usilovali malinkú Adelku oživiť, žiaľ, bezvýsledne. Dievčatko sa zrejme zadusilo. Najhoršie na celom šokujúcom prípade je, že dieťatko bolo úplne zdravé, čo pitva potvrdila.

Podľa televízie sa chcú obe strany, teda trnavská nemocnica a rodičia nebohého bábätka mimosúdne vyrovnať.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu