Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Srdcervúce FOTO sloníčaťa: Zúfalo sa snaží oživiť mŕtvu mamičku!

Mláďa žiali za svojou matkou Zobraziť galériu (2)
Mláďa žiali za svojou matkou (Zdroj: SITA)

KUALA LUMPUR - Desať mŕtvych ohrozených trpasličích slonov objavili počas posledných troch týždňov v malajzijskom pralese na ostrove Borneo. Miestne úrady ochrany prírody majú podozrenie, že zvieratá boli otrávené.

Slonie zdochliny ležali v rezervácii Gunung Rara Forest. V jednom prípade bolo u mŕtvoly matky nájdené trojmesačné mláďa, ktoré sa ju pokúšalo prebrať.

Srdcervúce FOTO sloníčaťa: Zúfalo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Minister životného prostredia štátu Sabah Masidi Manjun včera vyhlásil, že ak sa preukáže, že slony boli úmyselne otrávené, "budú páchatelia vypátraní a postavení pred spravodlivosť".

Pôvod poddruhu slonov indických bornejských (Elephas maximus borneensis), známych tiež ako slon indický trpasličí, sa zatiaľ vedcom nepodarilo plne objasniť. Títo malí slony s veľkými ušami žijú prevažne v malajzijskom štáte Sabah na ostrove Borneo a Svetový fond pre ochranu prírody (WWF) odhaduje, že vo voľnej prírode sa ich vyskytuje už len 1500 kusov. Sú zhruba o pätinu menšie ako slony indické (Elephas maximus), ktoré dorastajú dva až štyri metre a vážia tri až päť ton.

Slony v Gunung Rara
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: internet)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu